Architectuur

Twee open oproepen Architectuur Biënnale Venetië 2020

Twee open oproepen Architectuur Biënnale Venetië 2020
Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie presenteren een samenwerking die is gericht op het ondersteunen van ontwerpers en het bevorderen van kennis op het gebied van architectuur voor, tijdens en na de 17e Architectuur Biënnale Venetië, die plaatsvindt van 23 mei tot 29 november 2020.

De twee instellingen bundelen hun krachten om de architectuurbiënnale van Venetië optimaal te benutten als internationaal podium voor actuele ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken en deze als katalysator op te vatten voor een doorlopend gesprek over de betekenis van architectuur voor onze manier van samenleven. Deze discussie verhoudt zich direct tot de centrale vraag die curator Hashim Sarkis als thema heeft gesteld: How will we live together?

Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie lanceren samen een open oproep voor een publiek parallelprogramma van het Nederlandse paviljoen rond het thema Multispecies Urbanism. Naast de gezamenlijke open oproep schrijft het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een open oproep uit voor projecten met betrekking tot het thema How will we live together? op de hoofdlocaties van de architectuurbiënnale.

Open Oproep Architectuur Biënnale Venetië #1 is op 8 oktober 2019 gelanceerd door Het Nieuwe Instituut in samenwerking met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en is gericht op het publieke parallelprogramma van het Nederlandse paviljoen. Het Nieuwe Instituut is verantwoordelijk voor de Nederlandse bijdrage aan de architectuurbiënnale. Onderzoekers en ontwerpers worden uitgenodigd om voorstellen in te dienen die stilstaan bij en inspelen op het thema van het Nederlandse paviljoen: Multispecies Urbanism. De geselecteerde projecten zullen onderdeel vormen van het parallelprogramma van het Nederlandse paviljoen. Deadline: 20 november 2019

Open Oproep Architectuur Biennale Venetië #2 is op 8 oktober 2019 gelanceerd door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en is gericht op de ontwikkeling van Nederlandse initiatieven en projecten op de hoofdlocaties van de architectuurbiënnale, waaronder de Arsenale en de Giardini. Onderzoekers en ontwerpers die werkzaam zijn op het gebied van architectuur worden opgeroepen om voorstellen in te dienen die stilstaan bij en inspelen op How will we live together?, het centrale thema van de architectuurbiënnale van Venetië 2020. Deadline: 20 november 2019

Klik hier voor de twee open oproepen:
Architectuur Biënnale Venetië #1: Publiek parallelprogramma Nederlands paviljoen
Architectuur Biënnale Venetië #2: Ontwikkelbudget hoofdlocaties Biënnale

Ook interessant