Tuin

Tuintips voor de vierde week van september

Tuintips voor de vierde week van september
Soms is het duidelijk dat september en herfst niet altijd synchroon hoeven te lopen. De nachten worden frisser en we zitten nog steeds in een erg warme periode, maar volgens de sterrenkundige kalender begint de herfst toch echt op 22 september. De zon staat dan precies boven de evenaar waardoor dag en nacht dan overal op aarde even lang duren.
De blauwe bes (Vaccinium corymbosum) is een vrij probleemloze plant met lekkere en gezonde bessen. Ook in een kleine tuin kan je hem toepassen. Met deze plant heb je in het najaar een echte, gezonde 'snoepautomaat' bij de hand.

Een bestaand gazon kan je nu nog verticuteren om de viltlaag weg te halen. Verschijnen er veel kale plekken dan kan je die opnieuw inzaaien. Maak hiervoor gebruik van de speciale mengsels zoals doorzaaigazon of herstelgazon... Werk ook nog even de kanten bij en strooi eventueel ook nog een aangepaste najaarsmeststof (rijk aan kali).

Basilicum is niet echt een koude-tolerant kruid. Zit je op het einde van het seizoen met een teveel? Enkele tips om de smaak van basilicum te bewaren.

Lees het complete artikel op MijnTuin.org


Ook interessant