Tuin

Tuintips voor de tweede week van december

Tuintips voor de tweede week van december
Geef het tuinmateriaal een schoonmaakbeurt. Vergeet hierbij de sproeitoestellen niet en geef ze een grondige reinigingsbeurt met lauw of warm water. Laat zeker geen resten van spuitmiddelen in de sproeiers achter want hierin zitten bijtende stoffen die de rubberen dichtingen kunnen aantasten waardoor lekken ontstaan. Berg ook de producten zelf op (herbicides, fungicides...) in een koele, droge maar vorstvrije ruimte. Begin niet met het overhevelen van producten maar laat ze in hun oorspronkelijke verpakking en berg ze op buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

December is de laatste maand van de najaarstrek. Er komen dan nog vogels aan om de wintermaanden in Het Zwin door te brengen. De duizenden wilde eenden en ganzen vormen een imposant schouwspel. Een bezoek aan het reservaat is nu meer dan de moeite waard. Onder leiding van gidsen kan je deze slaaptrek beleven.
Maretak of mistletoe of vogellijm heet officieel Viscum album en is een beetje een speciaal geval in de plantenwereld. De traditie om een maretak boven de deuropening te hangen komt uit Engeland. Dankzij deze traditie heeft de maretak ook bij ons zijn weg gevonden in de kerstperiode.

Lees alle tuintips op MijnTuin

Ook interessant