Tuin

Tuintips voor de laatste week van november

Tuintips voor de laatste week van november
November loopt op zijn einde en de temperaturen nemen een duik. Het tuinmateriaal mag stilaan in de kast. Binnenkort krijgt de kerstboom uiteraard een prominente plaats in de huiskamer. Er zijn echter nog veel andere planten die sfeer kunnen brengen. Helleborussen zijn weer volop verkrijgbaar. Hoewel het een echte tuinplant is, kan helleborus ook in potten worden toegepast. Nu we het toch over Helleborus hebben. Wie op zoek is naar een mooie, sterke soort moet zeker eens uitkijken naar de Helleborus x nigercors. Een langdurig en rijkbloeiende soort.

Donkere dagen hoeven niet somber te zijn. Het accent ligt in de komende dagen en weken dan ook op gezelligheid. Het worden hoogdagen voor allerlei decoraties zoals kransen, guirlandes...
Het begint al met de adventskrans. Advent begint altijd op de zondag die valt tussen 27 november en 3 december en eindigt op 24 december. De lengte van de adventperiode is dus verschillend, maar telt altijd 4 zondagen. In deze adventperiode is het misschien een idee om een adventskrans te maken. De traditionele en makkelijke adventskrans bestaat uit dennengroen met vier kaarsen (advent is de periode van vier weken voor Kerstmis) waarvan er elke zondag één word aangestoken.

Lees alle tuintips op MijnTuin

Ook interessant