Tuin

Tuintips voor de laatste week van augustus

Tuintips voor de laatste week van augustus
Augustus is de oogstmaand. Is de eerste oogstweek heet, een lange winter staat gereed. Het seizoen is nog niet voorbij of er kan al opnieuw aan het voorjaar worden gedacht: de bloembollen zijn er weer. Meer en meer begint men bloembollen als volwaardige tuinplanten te aanvaarden. Er zijn dan ook diverse schitterende soorten verkrijgbaar, denk maar aan Allium-soorten, en de vele soorten die voor verwildering kunnen worden toegepast. Zowel in de vasteplantenborder, rots- en heidetuin, watertuin, of natuurlijke tuin komen ze tot hun recht en kunnen ze gecombineerd worden met vaste planten en heesters.

Rododendron en winterharde azalea's kan je vermeerderen door afleggen. Je neemt hiervoor enkele lage takken die je onder de grond buigt. Zorg dat de takken goed onder de grond blijven zitten. Dat kan ook door te stekken of enten.

In september is de grond nog voldoende warm en vochtig om een nieuw gazon in te zaaien. In deze maand groeit het onkruid ook minder snel.
Voor je een gazon inzaait moet je uiteraard het perceel op voorhand goed voorbereiden: spitten, organische mest of bodemverbeteraar onderwerken. Zware grond kan je verlichten door zand in te werken. Zaai steeds bij windstil weer. Na het zaaien het perceel goed vochtig houden.

Lees meer tuintips op MijnTuin.org

Ook interessant