Tuin

Tuintips voor de derde week van november

Tuintips voor de derde week van november
Een zachte en vrij rustige novembermaand zorgt nog steeds voor mooie kleuren, arrangementen en plantsilhouetten in de tuin... Indien dit nodig is, kunnen bolbomen zoals de Catalpa bignonioides gesnoeid of zelfs geknot worden. Deze trompetboom wordt tegenwoordig veel toegepast in voortuinen, langs paden die naar de voordeur leiden. Soorten zoals de dwergvorm ‘Nana’ zijn geënte vormen en worden best om de 2 à 3 jaar tot op de entplaats geknot.

De koude nachten geven aan dat de kuip- en terrasplanten moeten beschermd worden. Hou vliesdoek en noppenfolie bij de hand als je de planten nog niet naar binnen haalt.

Bestrijdingsmiddelen moeten met de nodige voorzichtigheid worden behandeld. Op het einde van het seizoen moeten ze veilig worden opgeborgen. Zet ze op een droge, vorstvrije plaats en zorg er voor dat kinderen en huisdieren er niet bij kunnen. Bewaar ze in de originele verpakking en de bijsluiters. Vervallen middelen kun je waarschijnlijk kwijt op het containerpark (klein chemisch afval). Spuittoestellen, rugsproeiers, handspuiten moeten ook gereinigd worden.

Lees alle tuintips op MijnTuin

Ook interessant