Badkamers

Trend voor 2019: badkamer met een gouden randje

Trend voor 2019: badkamer met een gouden randje
Droom je van een warme, uitnodigende badkamer met een beetje retro-chique flair? En die toch van alle moderne gemakken is voorzien? Kies dan eens voor het traditionele kleurenpalet goud-groen van de nieuwste trend op het gebied van badkamers: New Classic. Deze kleuren zijn perfect complementair en zorgen voor een echt wauw-gevoel in jouw badkamer. Benieuwd hoe een badkamer met een gouden randje eruitziet? De trendpresentatie New Classic geeft je volop ideeën en inspiratie.

Goud-groen stijlvolle combinatie

De populariteit van retro woonkamers slaat in 2019 over naar de badkamer. De zo kenmerkende goud-groene kleurencombinatie past namelijk perfect in deze relaxruimte. Groen wordt vaak geroemd om zijn harmonische en rustgevende eigenschappen. En uitgevoerd in een intense variant zoals smaragdgroen straalt de kleur een zekere rijkdom en luxe uit. Zeker als je dit combineert met goud voor een extra vleugje decadentie.

Hout

Goud-groen werkt overigens ook erg goed samen met hout. Zoek bijvoorbeeld badmeubelen in een donkere houtsoort of kies een wastafelblad van TopLaminaat met een New Rituals in houtlook. Wil je het kleurenpalet nog verder verdiepen, dan zijn maatwerk wastafels uitgevoerd in FENIX NTM Pure Brown of Night Blue goede opties. Dankzij de lage lichtreflectie is het oppervlak extreem mat. Het materiaal staat bekend om zijn soft touch: hoewel het materiaal er massief en sterk uitziet, voelt het toch heerlijk zacht aan wanneer je er met je hand overheen gaat.

Trend: badkamer met een gouden randje

Gouden randje

Wil je een luxe en chique uitstraling? Gebruik dan goud in de badkamer, maar dan wel als een subtiele toets. Denk bijvoorbeeld aan een Lanesto Vanity Light Gold wasbak met bijpassende Waterevolution kraan. De warme lichtreflectie van het metaal is een extra bonus. Bovendien trekt goudkleurig metaal direct meer aandacht; een echte eyecatcher dus!

Goud kan ook subtiel worden toegepast door gouden accessoires neer te zetten, zoals een zeeppompje of bekers voor de tandenborstel. Voeg nog een ouderwetse scheerkwast van dashaar toe voor een extra vleugje nostalgie.

Badkamer mythe

Het is overigens een mythe dat donkere kleuren niet werken in een kleine ruimte zoals een badkamer. Dit is absoluut niet waar, want donkere tinten en kleuren voegen juist diepte, karakter en persoonlijkheid toe. Warme donkere kleuren en rijke materialen creëren een gevoel van behaaglijkheid wat perfect bij badkamers past.

Overige badkamertrends 2019

Naast New Classic heeft Dekker Zevenhuizen voor 2019 nog een trend voor jou gesignaleerd, namelijk Raw Rituals. Benieuwd hoe badkamers in deze nieuwe badkamertrend eruitzien? Download dan geheel vrijblijvend het uitgebreide trendoverzicht met moodboards, tips, materialen en kleurgebruik.

Ook interessant