Verlichting

The world of kreon op Light+Building 2020

The world of kreon op Light+Building 2020
Van 8 tot 13 maart 2020 vindt de tiende editie van de tweejaarlijkse Light+Building in Frankfurt plaats, ‘s werelds meest toonaangevende vakbeurs voor verlichting. kreon en belux, twee zusterbedrijven die architecturale verlichting en kantoorverlichting ontwerpen en produceren, zijn opnieuw van de partij en presenteren er samen “the world of kreon”. De bezoeker ontdekt er niet enkel personaliseerbare kantoorverlichting en architecturale verlichting met een vernieuwende historische en decoratieve inslag, de verlichtingsproducenten verrassen de bezoekers ook met een gezamenlijke stand in artdeco-stijl, dat gemoedelijkheid en gezelligheid uitstraalt. kreon en belux bevinden zich in hal 3, tussen echte Duitse oerklassiekers.

Light+Building is hét podium voor de nieuwste verlichtingstrends, een bron van inspiratie voor de bouwtechnologie en zo een echte hotspot voor architecten, lichtplanners, elektrische installateurs en retailers van over de hele wereld. Als internationale speler maakt kreon dan ook van bij het begin deel uit van de exposantenlijst. “Light+Building is voor kreon en belux een belangrijke beurs, omdat de nadruk echt op verlichting en het technische aspect ervan ligt. Hier ontmoeten we light designers en andere kenners van het vak, die met veel enthousiasme de nieuwe producten ontdekken”, aldus Kristof Pycke, art director bij kreon.

Uw gratis toegangsticket voor Light + Building

De lezers van de Bouw en Wonen kunnen genieten van een gratis Light+Building 2020 dagticket. Om uw gratis dagticket te ontvangen, gelieve dan het formulier op de speciale actiepagina invullen.

The world of kreon op Light+Building

The world of kreon: harmonie tussen comfort en functionaliteit

De nieuwe concepten maken deel uit van the world of kreon: een totaalaanbod aan functionele comfortoplossingen met koelplafondsystemen, akoestiek- en audiosystemen, kantoorverlichting en architecturale verlichting. kreon en belux voegen op L+B nieuwe kantoorverlichtingsoplossingen en architecturale verlichting met hoogperformante optieken toe aan dat aanbod, die in licentie met Bartenbach Lichtlabor ontwikkeld zijn. “We vermengen die nieuwe concepten met eigen componenten. De som van de twee vormt een uniek ontwerp in de verlichtingswereld. We stappen af van klassieke lenzen en grijpen terug naar echte optieken. Daarnaast kenmerkt de nieuwe collectie zich door een decoratieve insteek. Comfort, connectiviteit, technologie en architectuur spelen een grote rol doorheen de hele collectie”, aldus Pycke. Die connectiviteit vindt de bezoeker in de gepersonaliseerde kreon-app waarin alle armaturen op de stand met bluetooth aangestuurd zijn. Connectiviteit kenmerkt bovendien de hele sector, waarin klassieke domotica plaatsmaakt voor een intelligente draadloze aansturing.

Personaliseerbare kantoorverlichting van belux en kreon

Het lichtplanningsconcept met oog voor comfort en functionaliteit vormt de rode draad doorheen de nieuwe kantoorverlichting. Zo moet de gebruiker zijn werkverlichting namelijk aan zijn persoonlijke eisen en eigen visuele noden kunnen aanpassen. belux lanceert daarom een nieuwe staande lamp die alle comfortnoden van het moderne kantoorwerk invult. Daarnaast is er ook een nieuwe bureaulamp, die in combinatie met de kreon downlight een zelfde lichtkwaliteit voorziet. De downlight voorziet het kantoor van basisverlichting en de individueel instelbare tafellamp regelt de taakverlichting. Die inbouwspot komt ook terug in de nieuwe architecturale kreon collectie.

The world of kreon op Light+Building

Architecturale verlichting met historische, decoratieve toets

De echte blikvanger in de nieuwe architecturale collectie, ook wel “tools of light” genoemd, is een nieuw profielsysteem dat modulair opgebouwd kan worden met cilindervormige en kubusvormige armaturen. Speciale armaturen met verrassende afwerkingen als albast of groene onyx geven een unieke look met zichtbaar decoratieve elementen. kreon stelt daarnaast ook een veelvoud aan nieuwe downlight oplossingen voor. Het kreon downlight gamma wordt uitgebreid met een kleinere variant en krijgt nieuwe accessoires. De optieken voor deze serie werden ontwikkeld in samenwerking met Bartenbach Lichtlabor en bieden meer comfort, een hogere efficiëntie en een hoger architecturaal designgehalte. De bezoeker vindt er ook een downlight waarvan de optiek met reflector met gefacetteerde dome geïnspireerd is op het werk van de Franse kunstenaar Max Ingrand, een glasartiest en decorator uit de 20e eeuw. Daarnaast lanceert kreon ook een armatuur met een extra directionele spotlight. Beide armaturen zijn uitgerust met een double focus lens, waardoor verblinding en lichthinder uitgeschakeld wordt.

The world of kreon op Light+Building

Een verrassende sfeervolle stand

Kreon en belux ontvangen de bezoeker in the world of kreon in een gezellige, jazzy sfeer. De sfeervolle artdeco stand met verrassende materialen uit groen glas, groene onyx en bladgoud is voorzien van alle comfort en luxe en doet nostalgisch wegdromen naar de jaren ’30. “De bezoeker verwacht een minimalistische stand, maar niets is minder waar. Zowel in de producten als op de stand voegen we material, kleur en sfeer toe, wat atypisch is voor kreon. In 2018 zijn we hiermee gestart met de decoratieve kreon oran-reeks, en dit willen we nu verder uitbouwen, onder andere met verrassende historische referenties. In de hoogtechnologische omgeving op Light+Building, beleeft de bezoeker kreon en belux zo op een unieke manier”, aldus Pycke.

The world of kreon op Light+Building

Ook interessant