Domotica

Succesvolle beurs Domotica & Slim Wonen

Op 20 en 21 november vond in het Evoluon te Eindhoven de achtste editie van de beurs Domotica & Slim wonen plaats. Organisator Stichting Smart Homes ontving de eerste dag al veel enthousiaste reacties van standhouders én bezoekers. Het thema was Beleef Domotica, oftewel zie, hoor, merk, voel maar vooral ervaar wat de rol van techniek in de woonomgeving kan betekenen. Bezoekers uit allerlei branches lieten zich inspireren door noviteiten, ontwikkelingen en ervaringen.

Nieuw programma

Met een nieuw programma vol met workshops zoals ‘Slimme architecten voor de toekomst’ en ‘Hebben we nog wel adviseurs nodig?’, diverse presentaties en het ontbijtcongres kunnen we zeggen dat we de beurs naar een nog hoger niveau hebben weten te tillen. Ruim 2600 bezoekers beleefden domotica op 20 en 21 november in het Evoluon te Eindhoven. Standhouders spreken van zeer kwalitatieve gesprekken.

Ontbijtcongres

Voor het eerst werd een ontbijtcongres georganiseerd. Onder de noemer "7 miljoen uitdagingen" namen visionaire sprekers, deelnemers mee in hun woondroom. De woondroom van de toekomst heeft niet alleen te maken met groter en luxer wonen, maar door politieke, economische en maatschappelijke ontwikkelingen veranderen toepassingen voor gezondheid, comfort, techniek, telecom en energie. Het congres is dermate positief ontvangen door de deelnemers dat Smart Homes in 2014 zeker een vervolg geeft aan deze eerste editie.

Smart Homes Award 2013 naar DWA

Tijdens de eerste beursdag is de Smart Homes Award uitgereikt aan adviesbureau DWA uit Bodegraven. Drie genomineerde bedrijven presenteerden hun project waarin domotica een centrale rol speelt en aanpassing van werkprocessen aantoonbaar zijn. De jury bestaande uit Geja Langerveld (ZonMw), Willem van der Veere (Uneto-VNI) en Dick Glaser (DEC) gaf door uitreiking van een sculptuur de eer aan DWA omdat hun ontwikkeling toepasbaar is in ziekenhuizen maar ook in de thuiszorg en dat op een zeer gepersonaliseerde manier. Het is absoluut innovatie vanwege de integratie van vele functies, zowel energiebeheer, zorg, entertainment en comfort. Bovendien zorgt het systeem ervoor dat de zorg goedkoper wordt. De cliënt kan meer zelf en heeft minder behoefte aan professionele zorg. Die kan efficiënter worden ingezet.

Horen, zien en beleven op de Ascom stand

Dit jaar werd voor het eerst een Award toegekend aan de meest inspirerende stand. Oftewel waar bezoekers domotica het best beleven. Ascom dat bedrijfskritieke communicatie en veiligheidsoplossingen voor personen en organisaties levert, kwam als beste uit de bus. Zij toonden in een demonstratie zorgkamer aan wat de voordelen zijn van inzet van techniek bijvoorbeeld bij een val. Ascom Zorgeloze Nachtzorg waakt u over patiënten via sensoren of camera’s wat leidt tot 80% minder alarmen, dus meer tijd voor zorg. Op basis van het Zorg-Leefplan wordt een cliëntprofiel aangemaakt waarin de mate van bewaking wordt bepaald.

Nieuwe datum bekend

Voor 2014 staat zonder twijfel de negende editie van deze vakoverschrijdende beurs geagendeerd; 19 en 20 november 2014.

Ook interessant