Smart Homes & Intelligent Buildings verwelkomt ruim 700 bezoekers

  NL   26 november 2018 Bron: Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Buildings verwelkomt ruim 700 bezoekers
De tweede editie van Smart Homes & Intelligent Buildings heeft 704 bezoekers getrokken. Dit is twee keer zoveel ten opzichte van vorig jaar. Beslissers en beïnvloeders uit de vastgoed-, bouw- en installatiewereld konden zich uitgebreid informeren over de kansen van smart technology in de gebouwde omgeving. Smart Homes & Intelligent Buildings, georganiseerd door Jaarbeurs en Smart Homes, vond tegelijkertijd plaats met Bits, Bricks & Behaviour, georganiseerd door FHI Gebouw Automatisering. Bezoekers hadden toegang tot beide programma’s en de gemeenschappelijke informatiemarkt.

Het breed opgezette programma ging enerzijds in op de stand van de techniek, met onderwerpen als sensoring, IoT en draadloze communicatie; anderzijds werden projecten besproken waarin deze techniek is toegepast ten behoeve van energiebesparing, comfort, efficiency of zorg. De voorbeeldprojecten Hof van Nassau, woontoren BOLD en het gerenoveerde Atlasgebouw van TU Eindhoven trokken volle zalen.

De organisatie spreekt van een groot succes en meldt dat de expertsessies en keynotes bijzonder goed zijn bezocht. De grote publieke belangstelling toont aan dat het onderwerp slimme technologie in woningen en gebouwen meer leeft dan ooit. Martijn Carlier, brandmanager van Smart Homes & Intelligent Buildings: “Er gebeurt van alles op het gebied van slimme technologische oplossingen, dat blijkt ook uit het diverse en uitgebreide programma dat we de bezoekers konden aanbieden. Voor deze tweede editie van Smart Homes & Intelligent Buildings hebben we gekozen om de handen ineen te slaan met FHI, de organisatie achter Bits, Bricks & Behaviour. Deze mooie samenwerking heeft een verdubbeling in het aantal bezoekers opgeleverd. Ik ben trots op het resultaat dat we met elkaar hebben gerealiseerd.”

Piet van Veelen, voorzitter van de Nederlandse brancheorganisatie FHI Gebouw Automatisering: "Samenwerking is de basis waarop we de uitdagingen van de komende decennia aan moeten gaan. Het klimaatvraagstuk dwingt ons tot integraal en coöperatief werken. Deze dag heeft ons aangezet tot het nadenken over de plaats van technologie. Wat we willen bereiken is een wezenlijke ethische vraag die we vervolgens technologisch zo goed mogelijk moeten invullen. Dat daar mogelijkheden voor zijn is overduidelijk geworden uit de lezingen en bedrijfspresentaties."

Smart Homes & Intelligent Buildings 2018

Divers programma

Het programma bestond uit meerdere keynotes en tientallen expertsessies en praktijkcases. Volgens één van de sprekers valt er nog zoveel te leren over de mogelijkheden van slimme technologie. Wim Pullen van het Center for People and Buildings: “Techniek biedt nog zoveel kansen en kan op microniveau oplossingen bieden. Smart Homes & Intelligent Buildings biedt mij een podium om dit over te brengen en het grote publiek te inspireren op dit gebied.”

Naast de inhoudelijke sessies was er een goedbezochte informatiemarkt met dertig aanbieders van slimme oplossingen voor woningen en utiliteit.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo