Zwembaden en (zwem)vijvers

Plug & play zwembaden voor zwembadinstallateurs en tuinaanleggers

Plug & play zwembaden  voor zwembadinstallateurs en tuinaanleggers
David Biesmans en Johan Sampermans - Foto: Tom Palmaers
WDPE lanceert het unieke concept van hoogwaardige modulaire plug & play zwembaden/zwemvijvers voor zwembadinstallateurs en tuinaanleggers. Met dit modulair bouwpakket ondersteunt WDPE zowel de occasionele alsook de ervaren installateur van ontwerp tot ingebruikname van het zwembad.

Partner voor zwembadinstallateurs en tuinaanleggers

Het zwembad wordt in samenspraak met de eindklant, tuinarchitect of aannemer van het project ontworpen en vervolgens in het WDPE atelier te Bilzen gebouwd. WDPE spitst zich vooral toe op zwembadinstallateurs en tuinaanleggers die op zoek zijn naar een partner met de nodige knowhow van kwaliteitsvolle maatwerk-zwembaden en de eventuele integratie van alle technieken dankzij ons plug en play principe. “Hierbij ontzorgen we de zwembadplaatser van leidingen en techniek,” vertelt David Biesmans, zaakvoerder.

Hoogwaardige kunststof

Vanuit de BENOR-filosofie voor de bouwindustrie kiest het team van WPDE resoluut voor hoogwaardig materiaal. “Voor onze zwembaden gebruiken we Polypropyleen (afgekort PP). Het unieke aan deze kunststofsoort is de brede inzetbaarheid, de mogelijkheid tot maatwerk en de hoge kwaliteit. Bovendien is het onderhoudsvriendelijk, kleurvast dankzij de UV-stabilisator en heeft het een zeer lange levensduur,” aldus Johan Sampermans, engineering & project manager.

De kunststofplaten worden in het WDPE atelier verzaagd ,bewerkt en met de nieuwe CNC stuikbank aan elkaar gelast tot een kant en klaar bassin.

Modulair maatwerk

Vertrekkende van de kuip, ook wel monoblock genoemd worden alle wateraansluitingen en leidingen in het atelier reeds gemonteerd aan het zwembad. Daarna worden de trap, de eventuele ‘plage’ (zitlounge in het bad), rolluik, onderwaterverlichting,… voorzien. De klant kiest zelf welke accessoires hij al dan niet wil. Kortom het zwembad wordt 100% naar de wens van de klant gemaakt en afgewerkt.

Geavanceerde technieken

Voor de technieken kiest WDPE resoluut voor vooruitstrevende innovatieve oplossingen. “ Bij het ontwerp van het bad leggen we de focus op een optimale waterbehandeling met een minimaal gebruik aan chemische producten. Deze chloorarme waterbehandeling op basis van hydrolyse en electrolyse is veel beter voor het milieu alsook voor de portemonnee van de eindgebruiker. Bovendien kan de eigenaar permanent online en in realtime via een handige app de parameters van het zwembad controleren.”, gaat Johan verder.

Plug & play concept

Alle technieken, gaande van filtratie, sturing, waterbehandeling, automatisatie,… worden in één prefab unit ingebouwd. Zo komen er op de werf slechts 2 modules toe nl de monoblock met alle voorzieningen en de prefab unit met alle technieken. Deze manier van werken zorgt voor het beoogde objectief nl. een eenvoudige en vlotte installatie ter plaatse.

Ervaring troef

Het team van WDPE heeft jarenlange ervaring in het vervaardigen van kunststoftanks op maat voor de industrie én de bouwsector. WDPE ontwerpt en maakt trouwens kunststof PE putten en tanks met BENOR label voor zowel privé als openbare infra/aqua werken. Vanuit deze opgebouwde kennis was de stap naar maatwerk-zwembaden/zwemvijvers relatief klein aangezien het eveneens om een ‘bassin’ handelt.

Ook interessant