OfficiŽle boek van Batibouw: Bouwen & besparen? Dat kan!

  BE   4 maart 2015 Bron: Lannoo
Een woning bouwen of verbouwen is complex en kost veel geld. Gelukkig is er nu Bouwen en besparen? Dat kan!. Het boek loodst je doorheen het ingewikkelde (ver)bouwtraject, van bij de zoektocht naar een bouwgrond of een huis tot en met de werken. Elke stap wordt benaderd vanuit het oogpunt om te besparen, niet enkel bij het (ver)bouwen maar ook achteraf.

Is bouwen alleen nog weggelegd voor gelukzakken met een rijke oom of een postbusadres in Luxemburg? Toch niet. Ook jij kunt je, na het lezen van dit boek, gegarandeerd nog een nieuwe of gerenoveerde woning veroorloven. Want in 101 duidelijke, vlot leesbare vragen vind je alles wat je moet weten over de doolhof van kosten, verplichtingen en vereisten als je gaat (ver)bouwen.

Wist je bijvoorbeeld dat je soms mag bouwen op een grond die geen bouwgrond is? Wil je weten hoe je je nieuwbouw betaalbaar houdt? Hoe je kunt voorkomen dat je bouwbudget ontspoort? Hoeveel de overname van een gemene muur kost? Met welke onverwachte kosten je te maken kunt krijgen als je een appartement koopt? Hoe je boetes kunt vermijden als familieleden of vrienden een handje komen toesteken op je bouwplaats? Hoeveel een architect, veiligheidscoŲrdinator en EPB-verslaggever kosten?

Zo veel vragen, evenveel antwoorden, met als uitsmijter een lange lijst met nuttige adressen en websites. En er mag tussendoor ook al eens gelachen worden dankzij de regelrecht uit het leven van een bouwheer gegrepen cartoons van Lectrr.

Freelance journalisten Colette Demil en Staf Bellens zijn gespecialiseerd in het thema bouwen & wonen. Zij werken voor diverse media en adviseren uitgevers, organisaties en bedrijven. Als auteurs schreven ze een hele reeks boeken, zoals Ik bouw slim, De notarisgids, De erfenisgids, De complete bouwgids, Living Tomorrow, De gids voor huurders en verhuurders, Bouwen en verbouwen, Kopen en verkopen, Interieur en architectuur, Eigentijdse interieurs, Buren in nesten en In de praktijk.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo