Bedrijfsnieuws

Novy neemt Nederlandse verlichtingsproducent Jansen & De Bont over

Novy neemt Nederlandse verlichtingsproducent Jansen & De Bont over
Novy, Belgische marktleider in de productie van dampkappen en kookplaten, kondigt de overname aan van de Nederlandse verlichtingsproducent Jansen & De Bont. Novy is een merk van Middleby Residential, deel van de Middleby Corporation, gebaseerd in Eglin, Illinois, USA.

“Jansen & De Bont is een sterk gerespecteerd merk en samen met Novy kunnen we nu meer geavanceerde geïntegreerde keukenoplossingen aanbieden," stelt Najib Maalouf, President Middleby Residential. “Jansen & De Bont is gekend voor zijn duurzame kwaliteit, strak design, innovatie en gebruiksgemak. Deze succesvolle producten hebben zich reeds bewezen in de markt en zijn een uitstekende toevoeging voor Novy en Middleby Residential.”

Novy neemt Nederlandse verlichtingsproducent Jansen & De Bont over

Strategische overname voor Novy en Middleby Residential

Voor de verdere uitbreiding van het gamma en het inspelen op de vraag van de klant, is verlichting van Jansen & De Bont voor Novy een strategische match. Opgericht in 2014 door Matthijs Jansen en Jorg de Bont staat het bedrijf in Nederland gekend als producent van innovatieve en kwalitatieve designverlichting met een bijkomende focus op duurzaamheid en intuïtieve bediening.

Innovatieve designverlichting voor eenheid in de keuken

Al geruime tijd wordt designverlichting als een onderscheidend element geïntegreerd in de Novy Premium-producten. Functioneel licht gecombineerd met sfeerlicht, in de vorm van strooilicht op het plafond of geïntegreerd in het product zelf, zorgt voor een aangenamere beleving in de keuken.

Met de aanvulling van het gamma stijlvolle lichtobjecten van Jansen & De Bont is er nu ook een oplossing voor aan de wand (Wall-wandverlichting), boven het keukeneiland of de eettafel (Pendant-hanglamp) of geïntegreerd in een stijlvolle wandplank (Shelf-sfeerverlichting).

Pendant-hanglamp

De consequent doorgevoerde strakke vormgeving, de kleurstelling en de herkenbare stijlelementen maken de collectie tot één geheel en zorgen voor eenheid in de keukenverlichting en samenhang met de dampkap en kookplaat.

Bouwen aan een strategisch partnerschap

“We zijn zeer verheugd om de prachtige producten van Jansen & De Bont in het Novy-assortiment op te nemen. Het is een mooie aanvulling op ons bestaande gamma en de perfecte verlichtingsoplossing voor onder meer de Novy werkbladafzuigingsproducten, waar licht moeilijk te integreren is,” stelt Carlos Wanzeele, CEO van Novy, tevreden.


Matthijs Jansen vult aan:

“Door het sterk internationaal verdelersnetwerk van Novy bereiken onze producten nu een veel grotere markt. Ons gekende merk kan zo het gamma van Novy verder doen groeien.”


Ook voor de eindconsument en de keukenverdelers ziet Carlos Wanzeele voordelen.

“De klant krijgt een keuken waarin de verlichting perfect op elkaar en de kookplaat en dampkap is afgestemd en de keukenverdeler kan een mooi geïntegreerd design opmaken. Een win-win voor iedereen.”

Ook interessant