Nieuwbouw

Nieuwe stationsomgeving Kortrijk in de maak (Video)

Het masterplan voor het Stationsproject Kortrijk is zo goed als rond. Het Stationsproject betreft niet alleen de bouw van een nieuw trein- en busstation, maar ook de heraanleg van de volledige stationsbuurt. Het masterplan kiest voor een aantal duidelijke basisprincipes. Zo komt er een eigentijds trein- en busstation en wordt de voorkant van het station autoluw. In de stationsomgeving zal ook een ondergrondse parking voor 1.200 wagens worden gebouwd.

Een groene boulevard moet de verbinding maken met Kortrijk Weide. Hiervoor zal de kluifrotonde verdwijnen en het kruispunt Appel wordt grotendeels samen met de Zandstraat een autoluw plein met veel ruimte voor fietsers en voetgangers. Het plein wordt ondertunneld om doorgaand verkeer te scheiden van bestemmingsverkeer.

Dit plan werd in juni voorgelegd aan de bevolking. In het kader van ‘Kortrijk Spreekt’ werd daarbij ook ruimte gelaten voor een participatiemoment tijdens een debatbrunch. De projectpartners engageren zich om de resultaten van dat inspraakmoment te verwerken in het ontwerp van het masterplan.

video Nieuwe stationsomgeving Kortrijk
Deze video is niet meer beschikbaar

Ook interessant