Decoratie

Matthijs & Co wint prestigieuze Decoratie Award

Matthijs & Co wint prestigieuze Decoratie Award
Foto: © Luc Roymans
Zaterdag 20 mei was het zover. In samenwerking met de Bouwunie reikte het vakblad Decoratie in Waregem haar prestigieuze Decoratie Awards uit. Hiermee beloont het schilders, decorateurs en plaatsers van vloerbekleding voor een buitengewone prestatie. Vier categorieën, vier winnaars, maar wie kaapte de felbegeerde prijs weg in de categorie Schilder- en Decoratietechnieken? Matthijs & Co uit Appelterre. “We zijn bijzonder fier op deze erkenning van ons vakmanschap”, zegt Tijl Matthijs. “Het is een project dat mag gezien worden.”

Contemporary classic

Een hoogwaardige afwerking, klassieke ornamenten met subtiele gouden accenten, zorgvuldig geselecteerde meubels van vroeger en nu, behang met bijzondere tekening en structuur, hoge klassieke plinten, …: hier wonen mensen die oog hebben voor detail en de grandeur van weleer weten te appreciëren. “Het huis werd rond 1890 gebouwd als zomerverblijf van een welstellende industrieel”, vertelt de bewoner. “Mijn overgrootouders hebben het gekocht en er hun hele leven in gewoond. Daarna vestigden mijn grootouders zich hier. Ik ben erg aan deze woning gehecht en ben heel blij dat wij nu met ons gezin een vervolg aan het familieverhaal mogen schrijven.”

Stijlvol en verfijnd

Aan de geslaagde opfrissing van de woning ging veel denkwerk en een doordacht parcours vooraf. “We wilden geen gewone restauratie: terwijl we het klassieke interieur in ere herstelden, wilden we er tegelijk een eigen touch aan geven. We leven immers niet in het verleden, maar met het verleden en voegen er iets van onszelf aan toe. Zo kozen we er bewust voor om het gelijkvloers in ere te laten herstellen zodat de geest van weleer bewaard zou blijven. Op de bovenverdieping daarentegen wilden we een strakkere, meer hedendaagse look, die niettemin bij de woning past en tegelijk stijlvol en verfijnd oogt. We hebben lang nagedacht over de kleur- en materiaalkeuze: enkel hoogwaardige materialen en kleuren die refereren naar vroeger kwamen in aanmerking.”

Sparringpartner

“Hoewel we zelf een vrij duidelijk beeld hadden van waar we naartoe wilden, nam Adelbert Matthijs en zijn team de tijd om zich in te leven in ons huis en in ons verhaal. Op geen enkel moment hadden we het gevoel dat Matthijs & Co enkel zou uitvoeren wat wij wilden. Nee, we vonden in hen een sparringpartner en toetsten onze ideeën constant af, zowel voor als tijdens de werken. Onze gemeenschappelijke inzichten in architectuur, interieur en kunst kwamen vaak ter sprake tijdens de werfbezoeken. Matthijs & Co heeft onze verwachtingen niet alleen ingelost, maar overtroffen. Je voelt dat deze mensen doordrongen zijn van hun liefde voor het vak en dat je te maken hebt met de vierde generatie die hiermee bezig is. De visie en de vakkennis, gecombineerd met tonnen expertise op het vlak van uitvoering van dergelijke projecten zijn uniek op de markt”, aldus de eigenaar.

Matthijs & Co wint prestigieuze Decoratie Award
Foto: © vakblad decoratie

Ook interessant