Vastgoed

Living stone biz pakt leegstand handelspanden en industrieel vastgoed aan

Living stone biz pakt leegstand handelspanden en industrieel vastgoed aan
De afgelopen 10 jaar is de leegstand van winkels verdubbeld. Ook de verhuur en verkoop van logistiek vastgoed loopt moeizaam, met heel wat leegstaande panden tot gevolg. Daar wil vastgoedmakelaar living stone, met hoofdkantoor te Leuven, verandering in brengen. Met living stone | biz richt de speler zich nu ook op de b2b-sector. Kantoorruimtes, winkels en vastgoed voor industrie en logistiek worden hiermee aan het gamma toegevoegd. Telkens met de focus op een degelijke ondersteuning voor de eigenaars.

Leegstand tegengaan

De verkoop en verhuur van logistiek vastgoed staat in België op een laag pitje, het laagste sinds 2010. Zelfs in de populaire gebieden staan heel wat panden leeg. Wat de winkelruimtes in steden betreft, is het hetzelfde verhaal. Daarom besliste vastgoedbedrijf living stone zich vanaf nu ook op de b2b-sector te richten.

“Het is opvallend hoeveel prachtige panden niet benut worden. En dan heb ik het niet enkel over handelsruimtes, maar ook over kantoren en panden voor industrie en logistiek. Daar willen we met onze nieuwe afdeling living stone | biz wat aan doen. Door de eigenaars goed te ondersteunen en de nodige tips en tricks aan te bieden, willen we deze leegstand aanpakken”, aldus eigenaar Koen Hoste. Living stone | biz zal zowel focussen op winkelpanden als op kantoorruimtes en vastgoed bestemd voor logistiek en industrie.

Eigenaars ondersteunen

De aanpak die living stone | biz vooropstelt, is er eentje waarbij de eigenaar centraal staat. Hoste: “We vinden het belangrijk mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar een geschikte huurder of koper. En ook om huurders en kopers correct te informeren. Want het juiste handelspand vinden of verkopen is niet steeds evident. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat mensen die deze panden via een erfenis in handen krijgen en hier totaal geen ervaring mee hebben. Wanneer zij zich geen raad weten met deze panden, staan wij hen bij om een geschikte bestemming te vinden. Ons motto is dan ook gas geven: gemakkelijk, aangenaam en snel.”

Living stone | biz hanteert daarom een unieke en vernieuwende aanpak die de klant centraal stelt en gericht is op het vinden van oplossingen. Zo voorzien ze advies voor verschillende profielen. Want iedere potentiële huurder of verhuurder, koper of verkoper heeft een andere informatiebehoefte. Van opticiens over schoonheidsinstituten tot kapperszaken. Elk zitten ze met andere vragen. En het is op die informatiebehoefte dat living stone | biz zal inspelen.

De website van living stone | biz zal daarom bijvoorbeeld voorzien zijn van een reeks blogberichten om eigenaars en potentiële kopers of huurders wegwijs te maken. Van tips om te investeren in vastgoed tot zaken waar je op moet letten wanneer je je winkel wil verhuren, het komt allemaal aan bod.

Ook interessant