Legrand introduceert Stop & Go Connected

12 juni 2018 Bron: vpr Consult
Legrand introduceert Stop & Go Connected
Met Stop & Go Connected stelt Legrand een volgende oplossing voor binnen Eliot, het Legrand-programma voor geconnecteerde elektrische apparatuur. Dit modulaire product is een veiligheidsinrichting gekoppeld aan de differentieelschakelaar in de woning. Dankzij een geÔntegreerde wifi-module en de speciale Legrand Power On-applicatie kunnen gebruikers de elektrische installatie van de eigen woning vanop afstand bedienen.

Storing!

Stel, door een onverwachte elektrische storing op het net, is de differentieelschakelaar in de woning afgesprongen en is uw volledige installatie spanningsloos. Wanneer er niemand aanwezig is, kunnen bewoners bij hun thuiskomst wel eens voor onaangename verrassingen komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan ontdooide voedingswaren in de diepvries.

Niet alleen zal Stop & Go Connected u dan op de hoogte brengen van het probleem, het systeem zal tevens de isolatietoestand van de elektrische installatie testen om te checken of er sprake is van een permanente storing. Is deze controle gebeurd, dan krijgt u via de Legrand Power On app een signaal op uw smartphone. Geen permanente storing? Dan kan u de afgesprongen differentieelbeveiliging vanop afstand opnieuw inschakelen. Is er toch een permanente storing? Dan ontvangt u het signaal, maar kan u om veiligheidsredenen niet zelf ingrijpen en kan u uw installateur verwittigen.

ContinuÔteit

Stop & Co Connected kan naar keuze worden gebruikt voor koppeling met de differentieelbeveiliging van de woning, of met ťťn enkele kring zoals bijvoorbeeld een verlichtinskring of de elektrische kring waar je diepvries op staat. Wanneer u voor de eerste optie gaat (hoofddifferentieel), is het aangeraden een UPS te integreren zodat bij een stroompanne de continuÔteit van het wifi-netwerk verzekerd is.

Legrand introduceert Stop & Go Connected
Stop & Go Connected is uitgerust met een wifi-module met geÔntegreerde antenne. Hierdoor kan via het internet met elke smartphone, waarop de app Legrand Power On is geactiveerd, worden gecommuniceerd. De app is te downloaden via Google Play en App Store en is in enkele intuÔtieve stappen gemakkelijk te configureren.

Legrand introduceert Stop & Go Connected


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo