Zwembaden en (zwem)vijvers

Kiezen voor een zwembad doe je in de winter

Kiezen voor een zwembad doe je in de winter
Foto: © zwembad-bouwers.be - Willy Naessens Swimming Pools
Alsmaar meer Belgen laten een zwembad aanleggen in hun tuin of kiezen voor een binnenzwembad. In 2018 hebben de zwembadbouwers 20% meer privézwembaden gebouwd.

In 2018 werden in totaal 2400 privézwembaden gebouwd, tegenover 2000 in 2017. Volgens de binnen de Confederatie Bouw opgerichte Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers zijn vooral kleinere zwembaden de laatste jaren erg in trek, maar die zijn dan wel luxueuzer en beter uitgerust. De vraag naar binnenzwembaden neemt duidelijk toe. Opvallend daarbij is dat de klant steeds meer aandacht besteedt aan de energie-efficiëntie van het zwembad en aan het verbruik.

"Het klinkt misschien gek, maar wie volgende zomer in zijn eigen zwembad wil zwemmen, doet er goed aan om nu meteen contact op te nemen met een gespecialiseerde zwembadbouwer", verklaart Patrice Dresse, Algemeen Directeur van de Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers. "Wie er pas in de zomer aan denkt, kan hoogstens aan het einde van het seizoen zijn eerste duik in het frisse water plegen."

Wie aan een zwembad denkt, denkt vaak aan de grote vakantie en specifieker aan de zomer. Dat komt ook tot uiting in het orderboek van de zwembadbouwers. Doorgaans hebben zij immers te veel werk tijdens de warme maanden. "Soms kunnen zij zelfs niet volgen tijdens de lente en de zomer", weet Patrice Dresse. Daarom raadt hij liefhebbers van een eigen zwembad aan om nu al met een gespecialiseerde zwembadbouwer contact op te nemen. De zwembadbouwers kunnen zo hun werkzaamheden beter spreiden en zo goed mogelijk aan de wensen van hun klanten voldoen.

De aanleg van een zwembad aan het begin van de winter plannen, heeft verschillende voordelen: de aanleg van de tuin in het juiste seizoen, een tijdige oplevering, maar bovenal een gebruiksklaar zwembad vanaf de zomer 2019 en een schitterende tuin.

Patrice Dresse: "Zoals in elke sector gaat er niets boven een vakman. Hij garandeert vakwerk met een uitvoerige beschrijving en een vaste prijs, een onderhoudsservice en nazorg, maar hij geeft ook een waarborg op de werken."
Om contact op te nemen met de juiste gesprekspartner kunnen bouwlustigen surfen naar: www.zwembad-bouwers.be.

Ook interessant