Woonleningen

Kan je een overbruggingskrediet nemen bij een andere bank?

Kan je een overbruggingskrediet nemen bij een andere bank?
Je hebt een hypothecaire lening bij bank A. Je wil je droomhuis kopen, maar je huidige woning is niet verkocht. Je hebt dus een overbruggingskrediet nodig. Moet je dat bij dezelfde bank afsluiten of kan je kiezen voor een andere bank?

Er is een duidelijk verschil tussen theorie en praktijk.
  • In theorie kan je perfect aankloppen bij een andere bank voor je overbruggingskrediet.
  • In de praktijk zal die andere bank dit overbruggingskrediet niet willen toestaan.

Specialist in overbruggingskredieten

Kan je dus niet anders dan je overbruggingskrediet bij je huidige bank aanvragen? Neen, je hebt wel degelijk nog alternatieven.

Zo ga je best eens praten met een onafhankelijk kredietbemiddelaar, zoals Hypotheek.be. Die werkt met verschillende kredietverstrekkers samen en kan voor jou op zoek gaan naar de best mogelijke combinatie van een hypothecair krediet en een overbruggingskrediet.

Mogelijk valt een herfinanciering van je woonlening, gecombineerd met een overbruggingskrediet bij dezelfde kredietgever, interessanter uit dan bij je huidige bank. Je vindt hier een kantoor van Hypotheek.be in je buurt.

Simulatie van je overbruggingskrediet

De specialisten van Hypotheek.be maken een simulatie van jouw overbruggingskrediet. Wat hebben ze daarvoor nodig?
  • je identiteitskaart
  • recente loonfiches
  • een schattingsverslag of waardebepaling van je huidige woning
  • de waarde of de compromis van je nieuwe woning
  • het openstaande saldo van je bestaande hypothecaire lening

Met al deze informatie kunnen onze medewerkers op zoek gaan naar het overbruggingskrediet dat het beste bij jouw behoeften aansluit. Hou er rekening mee dat het tarief van een overbruggingskrediet hoger ligt dan bij een gewone hypothecaire lening.

Overbruggingskrediet is meer dan louter een tarief

Het gaat evenwel niet alleen om het tarief, maar bijvoorbeeld ook over de ideale looptijd van je overbruggingskrediet. Bij veel banken bedraagt die maximaal zes maanden, wat erg kort is. Is je woning in die periode nog steeds niet verkocht, dan zit je met een probleem. Je kan dan opnieuw gaan discussiëren met de bank over een verlenging van je overbruggingskrediet, maar evident is dat zeker niet. Ook loop je het risico dat je nog eens kosten moet betalen. Je kiest dus maar beter meteen voor een voldoende lange looptijd voor je overbruggingskrediet. Maar welke kredietverstrekkers staan bijvoorbeeld een duurtijd van 24 maanden toe?

Een overbruggingskrediet is maatwerk. Tal van elementen moeten besproken en overdacht worden. Laat je hiervoor dus begeleiden door een kredietspecialist in jouw buurt. Zo bespaar je jezelf heel wat kopzorgen.

Ook interessant