Bedrijfsnieuws

Jean-François van Hecke wordt nieuwe CEO BBM

Jean-François van Hecke is de nieuwe CEO van de Belgische Betonmaatschappij BBM. Dat besliste de raad van bestuur van de groep. Tot de algemene vergadering van juni blijft de huidige gedelegeerd bestuurder en voorzitter Gerard van Acker in functie.

De 52-jarige Jean-François van Hecke was de CEO van de vastgoedontwikkelaar Bernheim-Comofi. Vorig jaar nam Fortis de vastgoedgroep over. Het raakte al eerder bekend dat Van Hecke opstapt. Hij wordt tijdens zijn eerste maanden bij BBM nog bijgestaan door Gerard van Acker. "Mijn functie als gedelegeerd bestuurder en voorzitter van BBM was deeltijds. De top van het bedrijf heeft mij gevraagd om voltijds voor BBM te gaan werken, maar dat wou ik niet. Ik word dit jaar 60", zei Van Acker na de persconferentie. Een nieuwe voorzitter heeft de groep nog niet gevonden.

Na de problemen bij de Franse kleindochter Muller stapt BBM gedeeltelijk af van zijn ver doorgedreven gedecentraliseerd beleid. "We willen vanuit BBM meer controle uitoefenen op de verschillende dochters", zei Van Acker tijdens de persconferentie. Daarom wordt het management van BBM versterkt. De aanwerving van Jean-François van Hecke past in die nieuwe strategie.
Build for Life