Jaimy by Belfius & Teamleader slaan de handen in elkaar

  BE   3 maart 2020 Bron: Belfius / Teamleader
Jaimy by Belfius & Teamleader slaan de handen in elkaar
Teamleader en Jaimy by Belfius slaan de handen in elkaar om vakmannen uit de bouw- en renovatiesector te helpen digitaliseren. Beide Tech scale-ups motiveren samen Belgische bouwexperts om de stap te zetten naar efficiŽntere werkprocessen door de digitale platformen van de twee bedrijven te integreren. Hierdoor ontstaat er een volledig gedigitaliseerde workflow die de professionele vakman altijd en overal op elk digitaal toestel kan raadplegen. Deze technologische integratie laat toe om de klantenservice te optimaliseren en nog meer tijd vrij te maken voor een kwalitatieve oplevering van de bouw- en renovatiewerken.

De Gentse scale-up Teamleader slaat de handen in elkaar met het digitale platform Jaimy by Belfius. Beide bedrijven stellen vast dat veel zelfstandigen in de bouwsector nog vasthouden aan verouderde werkprocessen en niet altijd gemakkelijk met klanten in contact komen, wat leidt tot minder efficiŽntie en lange wachttijden. Samen willen de twee bedrijven Belgische vakmannen helpen om hun werkwijze te digitaliseren en zo te optimaliseren.

Jaimy is een online platform voor twee partijen: vakmannen kunnen via het platform van Jaimy rechtstreeks in contact komen met nieuwe klanten in hun buurt, en huiseigenaars vinden bij Jaimy een brede waaier aan vakmannen terug: schilders, loodgieters, elektriciens, Ö Jaimy helpt maandelijks duizenden huiseigenaren om kwalitatieve vakmannen te vinden voor reparatie of renovatie van hun woning. Het platform brengt beide partijen aldus in contact met elkaar zodat er, na offerte, overgegaan kan worden tot uitvoering van de werken.

Dankzij de samenwerking tussen Teamleader en Jaimy kunnen vakmannen die een nieuwe klant binnenhalen, deze automatisch toevoegen vanuit het Jaimy-platform aan hun Teamleader-omgeving. Teamleader vult zo het digitale parcours aan dat vakmannen via Jaimy starten. Eens de vakman een opdracht heeft toegezegd op Jaimy, maakt hij de switch naar Teamleader om daar de job zelf op te volgen, te factureren en de contactgegevens van zijn klant te bewaren. Het platform van Teamleader is zo een logisch verlengstuk van de digitale marktplaats van Jaimy waar de klantenprospectie begint.

Via Jaimy geeft Teamleader vakmannen toegang tot een automatische instroom van nieuwe leads voor opdrachten. Op die manier kan de professionele vakman zich focussen op het opleveren van kwalitatief werk i.p.v. klanten te zoeken, administratie te regelen en projecten op te volgen.

ďVakmannen laten focussen op kwalitatieve oplevering van bouw- en renovatieprojectenĒ

Door actief samen te werken met andere softwareontwikkelaars wil Teamleader ondernemers een zo compleet mogelijke digitale oplossing bieden voor hun noden. De samenwerking met Jaimy past in de ambitie van Teamleader om met name Belgische vakmannen te begeleiden in hun digitaliseringsproces.

ďVakmannen die hun administratie efficiŽnter aanpakken, hebben meer tijd om zich te focussen op wat ťcht telt: hun metier. Er is geen enkele reden waarom een zelfstandige zich ís avonds nog zorgen moet maken over offertes of facturatie, wanneer er systemen bestaan die al die zorgen wegnemen. Wij doen er daarom alles aan om samen met partners als Jaimy by Belfius het leven van vakmannen eenvoudiger te makenĒ, zegt Jeroen De Wit, CEO van Teamleader.

ďMet Jaimy brengen we dagelijks talloze Belgische vakmannen in contact met nieuwe klanten, een duidelijk voorbeeld van hoe digitale platformen zelfstandigen in de bouwsector helpen om te groeien. Samen met Teamleader zorgen we er nu voor dat vakmannen hun werk nog efficiŽnter aanpakken. Dit bespaart hen niet alleen kopzorgen, maar laat hun ook toe om efficiŽnter te werken en meer projecten binnen te halenĒ, zegt Christophe Nottebaert, CEO van Jaimy by Belfius. Jaimy by Belfius zal ook aanwezig zijn op Batibouw.

Link: Jaimy by Belfius

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo