Hou je huis koel in de zomer met HR++ glas

Bron: Glas Nu
De zomer staat weer voor de deur. Laat die zonnige dagen maar komen! De zon produceert in de zomer veel warmte en zelfs in de avond en nacht is het nog zeer aangenaam. Een nadeel van de zomer is dat het dan binnen in huis ook snel opwarmt. Er zijn eigenlijk geen koele plekjes meer te vinden. Mensen met HR isolatieglas ervaren wat anders. Door de isolerende ramen blijft de koele lucht in de woning en kan de warmte minder goed via de ramen binnen komen.

Werking van HR++

HR++ glas heeft een andere werking ten opzichte van het standaard isolatieglas. Isolatieglas bestaat uit twee ramen waar in de spouw droge lucht is gespoten. Dat zorgt voor de isolerende werking. HR++ is anders opgebouwd en bestaat eveneens uit twee ramen maar hier zit in de spouw een speciaal gas gespoten en op de ramen zit een isolerende coating. Dit samen zorgt voor een betere isolatie dan isolerend glas.

Investering

HR++ glas is een hele investering maar het verdient zich uiteindelijk wel weer terug. De investering bij HR++ is groter dan bij het isolatieglas. Het is voordeliger om isolatieglas te laten plaatsen maar het duurt langer voordat u de investering heeft terug verdiend. Bij HR++ glas is de investering groter maar u gaat ook meer besparen. Hiermee is de investering die u heeft gemaakt binnen twee jaar terug verdiend. De jaren die daarop volgen bespaart u alleen maar op uw energie rekening.

Prijzen

De prijzen voor het plaatsen van HR++ glas verschilt natuurlijk per glaszetter. Gemiddeld bedragen de prijzen voor het zetten van HR++ rond de Ä80,- per vierkante meter. Ten opzichte van enkel glas bespaart u vervolgens gemiddeld Ä260,- per jaar. De investering die u heeft gemaakt verdient u snel terug doordat u flink bespaart op uw energierekening. Al met al is HR++ glas een goede investering.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo