Duurzaam Bouwen

Het Energie & Bouw Weekend lokt 25% meer bezoekers

Het Energie & Bouw Weekend op 29 en 30 september is een daverend succes geworden met meer dan 4000 gerichte (ver)bouwers uit Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. Centrum Duurzaam Bouwen organiseerde in zijn gebouwen in Heusden-Zolder alweer de vijfde uitgave van deze beurs. Het publiek bestond uit heel wat late twintigers en vroege dertigers met concrete bouw- en verbouwplannen, maar vooral de vijftigplussers lieten zich niet onbetuigd en kwamen inlichtingen inwinnen én bestellingen plaatsen voor renovatie en nieuwbouw.

Bart van de Pol, commercieel verantwoordelijke van Centrum Duurzaam Bouwen: “We hadden zowat 25% meer bezoekers meer dan vorig jaar, met een aanzienlijke piek op zondag. Onze zes infosessies lokten in totaal ruim zeshonderd geïnteresseerden. En onze permanente tentoonstelling zorgde er gelukkig voor dat de beurs zelf niet overrompeld werd en dat de bezoekers rustig konden praten met de standhouders. Heel wat exposanten hebben goede zaken gedaan en legden doorlopend afspraken vast.”

Ook bij het Limburgse steunpunt voor duurzaam bouwen Dubolimburg reageert men tevreden. Kris Asnong, coördinator bij Dubolimburg: “Niet alleen was er constant veel volk op onze stand, het waren mensen die echt geïnteresseerd waren in duurzaam bouwen en die niet alleen voor de premies kwamen. We hebben ook doorlopend afspraken vastgelegd voor kosteloos planadvies bij onze expert. Het planadvies tijdens de beurs zelf was al weken op voorhand volgeboekt.”

Opvallend was dat er, naast de traditionele jonge bouwers en verbouwers, bijzonder veel vijftigplussers over de vloer kwamen. Bart van de Pol: “Heel wat van hen kwamen inlichtingen inwinnen en bestellingen plaatsen. Meestal hadden ze al eerder investeringen gedaan waarover ze bijzonder tevreden waren, zowel financieel als qua comfort. Nu kwamen ze informeren naar bijkomende verbeteringen. Het speelt wellicht ook mee dat in deze tijd het rendement van je huis verhogen aanzienlijk interessanter is dan het rendement van het spaarboekje. Een andere opvallende trend is het toenemend aantal bezoekers uit de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant.”

Ook interessant