Ventilatie

Het C+ ventilatiesysteem anno 2019: Slimmer, stiller en energiezuiniger dan ooit

Het C+ ventilatiesysteem anno 2019: Slimmer, stiller en energiezuiniger dan ooit
Goed isoleren en luchtdicht bouwen helpt je energie besparen. Maar om de lucht binnenshuis tegelijk ook gezond te houden, kan je niet zonder een degelijk ventilatiesysteem. Immers – en daar staan we met z’n allen te weinig bij stil – de binnenluchtkwaliteit is er vaak tot 10 x slechter aan toe dan de kwaliteit van de buitenlucht.

Liefst van al ventileer je natuurlijk zo energiezuinig mogelijk. Maar ben je ook op zoek naar een volautomatisch systeem waar je geen omkijken naar hebt? Dan ben je bij een vraaggestuurd C+ ventilatiesysteem aan het juiste adres. Er komt in dat geval net zoveel verse buitenlucht binnen via de Invisivent raamverluchtingen als nodig om de binnenluchtkwaliteit op peil te houden. De centrale ventilatie-unit Healthbox 3.0 stemt het ventilatieniveau anderzijds volledig af op je leefpatroon en persoonlijke behoeften. De geïntegreerde CO2-, vocht en geurtjes-sensoren monitoren de kwaliteit van de binnenlucht 24/7. Zo wordt er enkel meer geventileerd waar en wanneer dat nodig is. Resultaat: een uiterst slimme, stille en energiezuinige manier van ventileren.

C+ ventilatiesysteem - Renson Invisivent Air & Comfort

Invisivent Air & Comfort: nieuwe raamverluchtingen

Met de rechtstreekse toevoer van verse buitenlucht via verluchtingsroosters bovenop de ramen, ben je altijd zeker van voldoende verse lucht in huis. Zeker omdat de toevoer via de Renson Invisivent raamverluchtingen perfect afgestemd wordt op de gecontroleerde afvoer van de vervuilde lucht via Healthbox 3.0.

De smallere buitenopeningen van de nieuwe Invisivent Air & Comfort raamverluchtingen maken dat die subtiel geïntegreerd kunnen worden in het ontwerp van een woning en zorgen ook voor een hoger akoestisch comfort. Maar daar stopt het niet bij, want beide raamverluchtingen zijn nu standaard uitgerust met akoestisch dempend materiaal. De Invisivent Comfort heeft zijn naam trouwens niet gestolen, want dankzij de zelfregelende klep met terugslagwerking – die dwarsventilatie voorkomt – zorgt die ook thermisch voor een hoger comfort.

C+ ventilatiesysteem - Renson Healthbox 3.0

Healthbox 3.0: een ventilatie-unit die over je waakt, én met je praat

Toevoer van verse lucht is één ding, maar uiteraard moet de vervuilde binnenlucht ook afgevoerd worden. In het C+ systeem van Renson neemt de nieuwe Healthbox 3.0 die taak voor z’n rekening. Dat je via de app de luchtkwaliteit in je woning zelf 24/7 kan opvolgen én kan zien hoe de ventilatie-unit daaraan bijdraagt, is handig meegenomen. Bovendien kan je dankzij de app kamerprofielen instellen en de historiek van je ventilatiesysteem en de binnenluchtkwaliteit oproepen. Zo ben je elke dag zeker van de best mogelijke luchtkwaliteit in huis.

Ook interessant