Interieur

Haal inspiratie uit andere plekken voor een kitscherige huisinrichting

Haal inspiratie uit andere plekken voor een kitscherige huisinrichting
Er is overal inspiratie te vinden voor een kitscherige inrichting van je huis. Kijk elke dag om je heen, waar je ook bent, en je kunt je wooninspiratie letterlijk overal vandaan halen. Omdat veel mensen in de afgelopen jaren veel vaker thuis zijn, nemen ze de tijd om de inrichting weer uitgebreid onder handen te nemen. Daardoor komt er ruimte voor allerlei nieuwe soorten decoratie, en zo is kitsch eigenlijk weer helemaal terug van weggeweest!

Hoe kitsch weer helemaal trending is geworden

Nadat er de afgelopen tijd vooral veel trends waren die huizen minder gezellig laten ogen, is dat nu weer een beetje aan het veranderen. De meeste mensen gingen voor een industriële inrichting en legden daarbij de nadruk op functionaliteit en een strak ogend interieur. Dat beeld zal nu weer langzaamaan gaan veranderen. Er komen steeds meer interieurexperts die aangeven dat het minimalistische er wel een beetje af is. Daarvoor in de plaats raakt extravagant en over de top weer helemaal in!

Zoek inspiratie

Leuk natuurlijk dat kitsch weer helemaal in is, maar hoe kun je ermee aan de slag? En is het handig om je hele inrichting opnieuw te doen of is het een beter plan om hier en daar wat aan te passen en zo wat kitscherige invloeden te implementeren? De beste aanpak hangt er natuurlijk ook vanaf hoe je huis er momenteel uitziet. Maar geen zorgen, je bent hier op de perfecte plek. We gaan namelijk kijken naar een aantal dingen die echt bij kitsch horen en die je eenvoudig in verschillende soorten inrichting kunt verwerken.

Tips voor een kitscherige inrichting

Bij een inrichting en decoratie die echt kitsch is, zullen veel mensen denken aan een bruin café, een online casino of een restaurant waar de tijd lang heeft stilgestaan. Toch kun je er veel meer kanten mee op. Vanwege de bijzondere reputatie die een kitscherige inrichting heeft, vergeten mensen vaak dat het ook op bijzonder leuke en originele manieren kan worden toegepast. Laat je daarom hieronder inspireren en kijk naar de volgende tips om ervoor te zorgen dat je decoratie kitscherig en trendy tegelijk is!

Ga voor goud

Bij echt kitsch denken we natuurlijk gelijk aan goud. En eerlijk is eerlijk, in een echte kitscherige inrichting mag deze kleur zeker niet ontbreken. Toch is er veel meer mee mogelijk. Goud is tijdloos en een kleur waarmee je alle kanten eigenlijk op kunt. Het kan namelijk, naast de enigszins kitscherige reputatie, een interieur ook veel klasse en uitstraling meegeven, mits op de juiste manier gebruikt. Door gouden accenten te verwerken in je meubels of aan de muur kun je iedere woning stukken chiquer laten ogen met goud.

Combineer op meerdere vlakken

Het is met goud mogelijk om van alles te combineren, maar dit kan ook met andere aspecten van kitsch. Daardoor krijg je meer ruimte voor andere kleuren, want het staat bij vrijwel alles goed. Maar ook in de rest van het huis nemen de mogelijkheden toe. Kies bijvoorbeeld voor verschillende accenten op je meubels of op andere accessoires als kussens, gordijnen en tafelkleden.

Meer is meer

Een interieurmotto dat we in de komende tijd steeds vaker zullen horen en wat prima bij kitsch past, is 'more is more'. Doordat we tegenwoordig steeds vaker thuis werken stoppen we meer tijd in onze inrichting. Daarbij is het belangrijker geworden dat de inrichting gezelligheid uitstraalt, omdat we er veel meer tijd doorbrengen dan voorheen het geval was. Dit alles heeft allerlei veranderingen teweeggebracht, en een daarvan is dat het met kitscherige decoratie eigenlijk niet gek genoeg kan zijn. Leef je dus helemaal uit!

Printen en pastelkleuren

Pastelkleurige gordijnen of lampen, gemixt met allerlei prints van planten, palmbomen, rozen en takken. Het kan allemaal en sluit helemaal aan bij een kitcherige inrichting. En eerlijk is eerlijk, dit soort kleuren en motieven brengen al direct meer gezelligheid en leven in huis. Wanneer het je ook nog eens lukt om meerdere meubels en decoratiestukken te vinden met dezelfde print is dat natuurlijk helemaal geweldig. Dit is de manier om je kitscherige inrichting helemaal af te maken.

Tijgerprinten

De tijgerprint is natuurlijk iconisch. Deze zien we in een kitscherige inrichting op talloze plaatsen terug. Of het nu op bepaalde meubels is, als behang of op de vloer, het kan op allerlei plekken worden gebruikt. Het mooie is dat een tijgerprint goed samengaat met andere kleuren en stijlen. Daardoor is het goed te gebruiken in combinatie met veel accessoires, wat het een echte toevoeging maakt bij een kitscherig ingerichte woning of ruimte.

Ook interessant