Nieuwbouw

Gratis startersgids 'gezond en milieuvriendelijk (ver)bouwen'

Het bewustzijn rond de ecologische voetafdruk groeit, en er lijkt nooit meer geschreven over een gezonde levensstijl dan nu. Ecomat stelde vast dat veel mensen dit ook willen doortrekken naar hun woning, maar door de bomen het bos niet zien. Daarom lanceren zij de ultieme startersgids ‘gezond en milieuvriendelijk (ver)bouwen’. Een gratis e-book. Want yes, you can!

Vier vragen

Ecomat was, bij zijn oprichting in 1989, een van eerste winkels in Vlaanderen die gespecialiseerd waren in gezonde en milieuvriendelijke materialen voor bouw, inrichting en tuin. Intussen hebben ze twee vestigingen, in Zoersel en in Genk, én een vinger aan de pols in de duurzame bouwwereld. “Wij merken dat bij beginnende eco(ver)bouwers vier vragen leven, of noem het gerust drempels. Daarom goten we die vragen, met hun antwoorden, in een e-book.”

Vier antwoorden

  • We worden om de oren geslagen met termen als duurzaam, groen en ecologisch. Ook de bouwwereld heeft de verkoopwaarde van die termen ontdekt. Maar wat is wat? Hoe scheid je het kaf van het koren? Deze vraag is de opener van het e-book.
  • Daarna krijg je concrete tips om eraan te beginnen. Welk zijn de mogelijkheden? Waar vind je informatie? Welke architecten en aannemers kan je aanspreken? Kan je veel zelf doen?
  • De derde, misschien wel belangrijkste vraag, luidt: “Kan ik dat betalen?” 6 budgettips overtuigen je van wel.
  • En als laatste maken vijf bladzijden foto’s duidelijk dat een ecohuis kan in alle stijlen.

Je vindt het E-book via deze link.

Ook interessant