Decoratie

Gordijnen meest gekozen raamdecoratie

Gordijnen worden door een groot deel van de Nederlanders gekozen als raamdecoratie in één of meerdere vertrekken van de woning. Rolgordijnen, lamellen en jaloezieën worden nog een stuk minder gekozen als raamdecoratie. Paneelgordijnen zijn de nieuwe trend, maar zijn nog niet in veel huizen te vinden. Dit blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy onder 1.875 woonconsumenten uit het panel DeelUwMening.nl.

Gordijnen meest gekozen als raamdecoratie
Aan de consumenten is gevraagd welk soort raamdecoratie zij in huis hebben. Hieruit blijkt dat in een groot deel (78%) van de huizen gordijnen hangen in één of meerdere vertrekken. Rolgordijnen (35%), lamellen (28%) en jaloezieën (26%) worden een stuk minder als raamdecoratie gekozen.

Paneelgordijnen nog niet in veel huizen aanwezig
Raamdecoratie dient niet alleen als zonwering, het heeft ook een decoratieve functie. Een nieuwe trend op het gebied van raamdecoratie is paneelgordijnen, deze bestaan uit verticale banen stof die achter elkaar geschoven kunnen worden. Paneelgordijnen zijn stijlvol en heel functioneel en kunnen niet alleen als raamdecoratie gebruikt worden, maar ook als wanddecoratie of scheidingswand. Ze zijn echter pas in 2% van de huizen te vinden.