Tuin

Een nieuwe Huis & Tuin 2.0

Van 5 tot en met 8 maart 2015 wordt in het WTC Expo Leeuwarden de grootste huis-, tuin- en woonbeurs van Noord-Nederland georganiseerd. In de nieuwe verrassende opzet, waarvoor nu al veel belangstelling bestaat, wordt de bezoeker van begin tot eind meegezogen in een unieke belevingswereld. Tjettje Miedema, Beursmanager van Huis & Tuin 2.0 is er helder over: “Bij een beurs als deze moet je openstaan voor het nieuwe en onverwachte. In beton geklon¬ken beursconcepten werken niet meer. Daarom introduceren we Huis & Tuin 2.0, resulterend in een explosie aan briljante initiatieven.”

Uit onderzoek en een grondige evaluatie met betrokkenen is naar voren gekomen, dat het beursconcept van Huis & Tuin op zijn retour was en nieuw leven moest worden ingeblazen. “Dat hebben we gedaan! Je stapt straks op Huis & Tuin 2.0 een andere wereld binnen, doet op vernieuwende manier kennis op en je zintuigen worden volop geprikkeld”, aldus Tjettje Miedema. “Prachtige blauwe voorjaarsluchten en frisse geuren wachten je op. Je hoort, voelt, ruikt en proeft letterlijk het voorjaar. Je loopt door echte straatjes, over gezellige pleinen, langs marktkraampjes, kroegjes, tuinen en fonteinen. En wandelt opeens door een levensgroot huis met in alle woonruimten een duurzaam product of oplossing voor jouw duurzame vraag. Huis & Tuin 2.0 is geen gewone beurs meer, maar het ongewone antwoord op ingeslapen beurs¬concepten.”

Nieuw beursconcept

In het nieuwe beursconcept ‘Binnenste buiten, Buitenste binnen’ ontdekt het grote publiek op een speelse en natuurlijke manier dat living binnen en buiten op een verrassende manier met elkaar verbonden kunnen worden. Huis & Tuin 2.0 brengt het goede van buiten naar binnen en van binnen naar buiten. Het eigentijdse logo en de kleurrijke mediacampagne passen helemaal bij het ‘Life Style’ karakter van de beurs en staan als een huis.

Huis & Tuin 2.0 geeft in verschillende werelden een overzicht van werkelijk alles op huis-, tuin- en woongebied. Voor de bezoeker is dit de ideale manier om zich snel en overzichtelijk te kunnen oriënteren op het aanbod in die bepaalde belevingswereld. En exposanten ontvangen zo meer kwalitatieve bezoekers. Uniek in beursland zijn de speciale en duidelijk gemarkeerde routes door deze werelden. Zo zijn er op Huis & Tuin 2.0 nieuw- en verbouw- en duurzaamheidroutes. Deze laatste kunnen bezoekers zelfs relaxed fietsend op een e-bike afleggen.

Huis & Tuin 2.0

Zes werelden

De werelden waarin Huis & Tuin 2.0 zich afspeelt zijn ‘Duurzaam’, ‘Wonen’, ‘Lente en tuin’, ‘Straten en pleinen’, ‘Jeugd’ en ‘Projecties en belichting’.

  • In ‘Duurzaam’ ligt de focus op slim omgaan met energie en water. Bezoekers maken op een inspirerende wijze kennis met reeds bestaande, de nieuwste en belangrijke ontwikkelingen op het gebied van energie besparen. Dit varieert van kookdemonstraties met biologische pro¬ducten op een energiebesparend fornuis tot de ‘wist u dat’ wand, met volop slimme tips en handige weetjes om te besparen. Er wordt een speciale wedstrijd georganiseerd - wie wordt de duurzaamste klas van Noord-Nederland. En op een speciaal fietsparcours kunnen snelle e-bikes worden getest.

  • ‘Wonen’ is meer dan je huis gezellig maken. Het is je happy voelen in je heerlijke slobbertrui op de bank met je favoriete boek. `s Ochtends een kop koffie zetten en de vogeltjes in de tuin horen fluiten. Huis & Tuin 2.0 zet een unieke beleving neer. Geen gebrek aan het opdoen van ideeën in één van de vele huizen, woonkamers, keukens en badkamers. Heb je plannen om de keuken of kamer te verbouwen? Of ben je op zoek naar een nieuwe leren bank, boxspring of gewoon naar leuke accessoires? Het inrichten van een studentenkamer is puzzelen op de vierkante meter. En anders dan het stylen van een penthouse. Huis & Tuin 2.0 toont daarom een grote variëteit aan woonvormen: van flat, studentenkamer tot eengezinswoning en zelfs woonboot.

  • In de belevingswereld ‘Lente en tuin’ kan worden genoten van het voorjaar. Tulpen, bloesems, bolletjes, planten. Kleuren en geuren. Dat is wat bezoekers verwachten op een voorjaarsbeurs. En dat is op Huis & Tuin 2.0 dus ook volop aanwezig. Vanzelfsprekend treffen we weer de al jaren befaamde thematuinen aan. Maar er is nu ook ruimte voor balkon- en stadstuintjes, bloementuinen, kindvriendelijke tuinen en verticaal tuinieren. Speciale aandacht op Huis & Tuin 2.0 voor zelfvoorzienend en duurzaam tuinieren. Je eigen groentetuin kan al op 1 m2. Zelfs in de keuken!

  • In ‘Straten en pleinen’ beleeft de bezoeker in een notendop het dagelijkse leven. Echte straatjes, marktkraampjes, kroegen, waterpartijen, gezellige pleinen. Eén van de grotere pleinen is ingericht als adviesplein. Hier kunnen bezoekers gratis terecht bij één van de vele specialisten met vragen over tuinen, licht, architectuur, het verduurzamen van je woning of tuin en zelfs financiën. Op de marktpleinen en in de kraampjes is van alles te koop rondom tuinen en wonen. Huis & Tuin 2.0 heeft nu zelfs een echte bloemen- en plantenmarkt. Zodat bezoekers met kleurige verse snijbloemen, kamer- en tuinplanten, bloembollen en zaaigoed het voorjaar mee naar huis kunnen nemen.

  • ‘ Jeugd’ betrekt het jongere publiek actief bij thema’s als duurzaam, wonen, tuin en natuur. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Sterker nog, zij zijn onze toekomst. Kinderen kunnen op Huis & Tuin 2.0 hun eigen kamer inrichten, een huis ontwerpen, verdwalen in het doolhof van groene hagen, dieren verzorgen op de kinderboerderij en in de natuur genietenvan buitentheater. De duurzaamste klas van Noord-Nederland wordt op Huis & Tuin 2.0 bekend gemaakt.

  • Met speciale ‘Projecties en belichting’ maakt Huis & Tuin 2.0 er iets heel bijzonders van. Luchten, bomen, gras dat langs je wuift, het ruisen van de wind, heerlijke voorjaarsgeuren. Het voorjaar wordt naar binnengehaald en maakt iedereen blij.

Volop primeurs

Volgens beursmanager Tjettje Miedema staat de bezoeker meer dan ooit centraal. “We weten nu al dat we spraakmakende primeurs gaan verwelkomen. Een prachtig vooruitzicht. Boven¬dien hebben we zwaar ingezet op beleving. Die zal echt veel intenser zijn dan de geregelde bezoeker gewend is.” De indeling in de zes belevingswerelden maakt Huis & Tuin 2.0 voor de bezoeker extra overzichtelijk. Oriënteren was niet eerder zo gemakkelijk.

Extra smaakmakers op Huis & Tuin 2.0

Huis & Tuin 2.0 heeft een aantal bijzondere extra smaakmakers in petto. Naast het levensgrote duurzaamheidshuis kan op de beurs worden beleefd hoe een heel huis wordt gebouwd door een mega 3D printer. Naast het e-bikespektakel verschijnt er ook een speciale ecowijk. En in de Domus met zijn ronde aardse vormen kan iedereen zijn hart ophalen bij één van de vele workshops of muzikale optredens. Huis & Tuin 2.0 gaat de komende maanden alles in het werk stellen om deze gedurfde nieuwe vorm van de beurs mogelijk te maken. Huis & Tuin 2.0 zet duidelijk in op een verbreding en verjonging van het publiek. En komt als herboren tevoorschijn. Vandaar dat er op 15 september 2014 een speciale kick-off bijeenkomst was voor exposanten en andere actieve betrokkenen. Diverse onderwerpen, zoals het nieuwe beursconcept, belevingswerelden, mediacampagne, activiteiten, marketing en de indeling werden hierbij gepresenteerd.

Ook interessant