Vastgoed

Dit zwevende huis in Los Angeles staat te koop voor 1,6 miljoen dollar

Dit zwevende huis in Los Angeles staat te koop voor 1,6 miljoen dollar
Foto: © Compass - TopTenRealEstateDeals.com
In de jaren 1950 en 1960 werden in Californië ongeveer 1.500 paalwoningen gebouwd, ontworpen om voordeel te halen uit heuvelachtige percelen die anders "onbebouwbaar" werden geacht. Deze huizen, die de zwaartekracht schijnen te trotseren, werden gebouwd op palen waarop het huis leek te zweven. Een van de paalwoningen werd gebruikt als opnamelocatie voor Michael Manns misdaaddrama Heat, met Robert DeNiro en Al Pacino in de hoofdrollen. De paalwoning staat deze week op TopTenRealEstateDeals.com.

Paalwoning in LA
Foto: © Compass - TopTenRealEstateDeals.com

Toen de ontwikkeling van California na de Tweede Wereldoorlog een hoge vlucht nam, bood Los Angeles een proeftuin voor nieuwe ideeën over architectuur en design. De Modernistische architectuurschool, die het optimisme van het atoomtijdperk weerspiegelt, staat bekend om strakke lijnen, geometrische vormen en functionele materialen met de nadruk op staal, glas en beton. Een opvallende variatie op de typische moderne esthetiek was de paalwoning, ontworpen om voordeel te halen uit kleine, heuvelachtige kavels die anders als "onbebouwbaar" werden beschouwd. Deze huizen, die de zwaartekracht schijnen te trotseren, zijn gebouwd op ondersteunende palen waarboven het huis lijkt te zweven. Ongeveer 1.500 van deze opvallende huizen werden gebouwd in Californië in de jaren 1950 en 1960, maar er staan er nog maar weinig overeind.

Het huis staat te koop voor maarliefst 1,6 miljoen dollar en ligt in de wijk City Terrace en werd in 1962 gebouwd als casestudy voor het ingenieursprogramma van de Cal State University in Los Angeles. In 1995 diende het als opnamelocatie voor Michael Mann's misdaaddrama Heat, met Robert DeNiro en Al Pacino in de hoofdrollen, dat wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke films in zijn genre. Het pand diende als het huis van Danny Trejo's personage in de film, die de acteur de favoriete rol uit zijn carrière noemde.

Paalwoning in LA
Foto: © Compass - TopTenRealEstateDeals.com

Met een uitgestrekt houten dek van 60 voet biedt het huis een prachtig panoramisch uitzicht dat zich uitstrekt van Griffith Observatory en het Hollywood Sign tot Downtown LA en helemaal tot Catalina Island. Meerdere sets van glazen schuifdeuren en ruime ramen laten het uitzicht zien en brengen veel natuurlijk licht binnen. Hoge balkenplafonds, heldere witte muren en hardhouten vloeren zorgen voor een klassieke stijl, met behoud van originele elementen uit het midden van de vorige eeuw.

Het huis van 2000 vierkante meter heeft drie slaapkamers en drie badkamers. De grote badkamer is een hoogtepunt, met een aparte douche, een dubbele wastafel en een bad. Een prachtige keuken heeft handgebakken oranje tegels, decoratief glas in lood, plus KitchenAid apparatuur en een wijnkoelkast. Goed ingericht voor entertainment, het huis biedt een ruime woonkamer en een minibar. De .25-acre kavel beschikt over een putting green, een gesloten carport studio van 200 vierkante meter en een tweede lager gelegen dek en tuin. Het pand combineert twee percelen en biedt de mogelijkheid om een tweede woning op de benedenverdieping te bouwen.

Paalwoning in LA
Foto: © Compass - TopTenRealEstateDeals.com

De paalwoning ligt tussen Cal State Los Angeles en de University of Southern California's Health Science Campus. Nabijgelegen opties voor entertainment omvatten de Monterey Park Golf Club en City Terrace County Park. Een korte reistijd leidt naar de bruisende entertainmentzones van Downtown Los Angeles. City Terrace is een opkomende buurt in Oost-Los Angeles die bekend staat om haar vele muurschilderingen en Latijns-Amerikaanse erfgoed. Nog niet populair bij beroemdheden, is het de geboorteplaats van voormalig burgemeester van Los Angeles Antonio Villaraigosa.

Paalwoning in LA
Foto: © Compass - TopTenRealEstateDeals.com

Ook interessant