Domotica

De niet te missen afspraak voor alles rond slimme gebouwen in de duurzame stad

De niet te missen afspraak voor alles rond slimme gebouwen in de duurzame stad
De "Summer Universities Smart Buildings for Smart Cities, dé Europese afspraak bij uitstek voor al wie geïnteresseerd is in slimme gebouwen en technologieën, zullen dit jaar niet in Lyon worden gehouden, maar wel bij Square in Brussel! De Confederatie Bouw Brussel Vlaams-Brabant is namelijk een samenwerkingsverband aangegaan met de Smart Buildings Alliance France (SBA) om de 6de editie van dit toonaangevende internationale congres centraal in Europa te organiseren.

Meer dan 1.500 Europese spelers uit de sector worden verwacht: overheden, besturen, projectontwikkelaars en vastgoedinvesteerders, bouwbedrijven, architecten, studiebureaus, verzekeringsmaatschappijen, systeemintegratoren, installateurs, softwareontwikkelaars, telecomoperatoren, energiebedrijven, adviesbureaus, facilitair managers, fabrikanten, enz.

Wat verandert er inzake het gebruik van slimme gebouwen in de duurzame stad?

De Summer Universities SB4SC van 4 en 5 september 2019, geven de bezoekers de kans om na te denken, te leren, te interageren, te debatteren en van gedachten te wisselen over wat er verandert inzake het gebruik van slimme gebouwen in de duurzame stad. Deze nieuwe editie zal worden ingeleid door Philippe Close, burgemeester van Brussel.

Profielen met allerlei achtergronden zullen hun visie komen delen, onder wie:
  • Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven
  • Akim Oural, schepen in Rijsel en verantwoordelijk voor het Franse Smart Cities-beleid namens de regering
  • Cécile Maisonneuve, voorzitster van Fabrique la Cité
  • Jean-Louis Etienne, onderzoeker
  • Jan Komarek, Programme Officer IoT bij de Europese Commissie
  • Sophie Viger, Directrice van school nr. 42

Hoogtepunten van het programma: 3 plenaire sessies, 40 thematische workshops en een tentoonstellingsruimte met 100 oplossingen om de hedendaagse uitdagingen van de digitale en energietransformatie voor gebouwen en de stad van uit te leggen, te demonstreren en te beantwoorden.

Ook interessant