Decoratie

De 5 populairste soorten jaloezieën

De 5 populairste soorten jaloezieën
Jaloezieën voor het raam zorgen ervoor dat een huis stijlvolle aankleding krijgt. Je kunt de ramen ermee bekleden wanneer je geen gordijnen wilt of kunt ophangen. Zo wordt overdag het licht gefilterd en wanneer het donker wordt, wordt het zicht voor buiten afgeschermd, zodat mensen niet zomaar naar binnen kunnen kijken. Met slechts één simpele draaibeweging kun je ze bedienen. Welke vijf soort jaloezieën zijn echter het populairst?

1. Aluminium

Allereerst kun je gaan voor de klassieke, maar nog steeds populaire, aluminium jaloezieën als bekleding voor je ramen. Deze klassieke soort jaloezieën zorgt voor een stoer en robuust uiterlijk en het past goed bij een industrieel interieur. Het toepassen van aluminium jaloezieën is eigenlijk geschikt voor bijna ieder huis. Hierbij is het zowel functioneel als degelijk en vormt zo een tijdloze winnaar binnen de categorie van raamdecoratie. Kijk bijvoorbeeld eens op https://aluprof.eu/nl en doe inspiratie op.

2. Elektrische bediening

Een tweede soort jaloezieën is de variant die je elektrisch kunt bedienen. Hierbij zijn twee soorten bediening van toepassing. De eerste soort omvat omhoog en omlaag, oftewel open en dicht, bij horizontale jaloezieën en opzij wanneer je verticale jaloezieën hebt. De tweede soort is om de lichtdoorlatendheid te bepalen, waarbij de jaloezieën gekanteld kunnen worden. Hierdoor hoef je niet een trekkoord te gebruiken, waardoor je vanuit je luie stoel de raambekleding kunt bedienen.

3. Hout

Ook houten jaloezieën zijn tegenwoordig heel populair, wat komt door hun natuurlijke uitstraling wat aansluit op de duurzaamheidsvraagstukken. Houten jaloezieën brengen rust in huis en zorgen voor warmte. Ook passen ze eigenlijk bij ieder interieur, doordat ze de stijl in een ruimte absorberen en vervolgens versterken. Tegelijkertijd is deze soort elegant en stoer, waarnaast ze een isolerende functie bekleden. In de winter wordt de warmte erdoor lekker binnen gehouden, terwijl in de zomer juist de warmte buiten gehouden kan worden.

4. Geel

Je zou het niet zeggen, maar gele jaloezieën zijn tegenwoordig helemaal in. Ze stelen de show en zorgen voor een gek tintje in een interieur, waarbij ze je huis tot leven brengen. Je hoeft je dus niet te beperken tot natuurlijke tinten.

5. Verticaal

Tot slot kun je gaan voor verticale jaloezieën, wat vooral goed past bij huizen met hoge ramen.

Door zijn verticale vorm worden de hoge ramen geaccentueerd, wat elegant en stijlvol is. Licht valt tevens erg subtiel naar binnen zo, waardoor het ook ideaal is voor hoge, smalle ramen. Voor welke jaloezieën ga jij om jouw ramen stijlvol te bekleden? Kies je voor aluminium, elektrisch, hout, geel of juist verticaal?

Ook interessant