Verwarming & Sanitair

Bouwunie betreurt reclamecampagne van Engie

Bouwunie betreurt reclamecampagne van Engie
Bouwunie, de beroepsvereniging voor zelfstandigen en KMO’s binnen de bouwsector, betreurt de reclamecampagne van Engie die momenteel te horen is op nationale radio. Daarin worden installateurs weggezet als onbeschikbaar. De beroepsvereniging reageerde vandaag via een open brief op haar website.

“Stel, je verwarmingsketel begeeft het putje winter. Dat wordt afzien, je mag al blij zijn dat er binnen drie weken iemand kan langskomen om je te helpen, het gaat nog vlugger als je het zelf doet… daarom staan de chauffagisten van Engie klaar om u te helpen.” Dat is de boodschap van de radiocampagne die Engie nu al een aantal weken voert.

“Deze campagne getuigt van weinig respect ten opzichte van de 3700 professionele Vlaamse installateurs die dagelijks met passie en toewijding in de weer zijn om hun klanten een optimale service te bieden. Het is bij uitbreiding een respectloze en neerbuigende campagne naar alle zelfstandige ondernemers toe”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. “Dat Engie een nieuwe dienstverlening in de markt zet, is natuurlijk normaal. Wat we niet begrijpen is dat dit moet op de kap van collega’s. Hopelijk komt Engie de volgende keer iets creatiever, positiever en origineler voor de dag.”

Ook interessant