Verbouwen

Bouw&Reno van start: Veel aandacht naar de stijgende energieprijzen

Bouw&Reno van start: Veel aandacht naar de stijgende energieprijzen
Foto: © Red Bonsai
Zaterdag 15 januari is Bouw&Reno van start gegaan in Antwerp Expo. Verspreid over drie hallen zullen een 170-tal standhouders uit de bouw- en renovatiesector bezoekers wegwijs maken door de nieuwste bouwtechnieken en dankzij de gratis adviessessies wordt er ook ingezet op informeren, bijvoorbeeld over de stijgende energieprijzen en hoe je je factuur kan doen dalen. Organisator EasyFairs zet in op een veilige editie dankzij tal van coronamaatregelen.

Bouwen en verbouwen is door de coronacrisis alleen maar populairder geworden. De spreekwoordelijke baksteen die in de Vlaamse maag zit, is door de coronacrisis alleen maar groter geworden. We zitten met ons allen vaker thuis door verplicht telewerk en ook de staycation deed zijn intrede.

Download hier uw gratis toegangsticket mét voucher
voor een boekenpakket ter waarde van 14,95&eur;

De kaarten zijn geldig voor 1 of 2 personen op alle dagen behalve de zondagen.

Klik hier om uw gratis ticket voor Bouw&Reno 2022 online te bestellen

Het voucher is op de stand van Build for Life (nr. 1124, Hal 1) in te wisselen voor een boekenpakket met energiewijzer + boek 'Compleet Wonen' + magazine 'Mijn Benovatie'.

Verbouwen is hot

Tegelijk zien we de mankementen aan onze woning en die pakken we massaal aan. “We kunnen niet anders dan concluderen dat renoveren hot is”, vertelt organisator Farida Martens. “Dat zagen we ook al tijdens onze vorige bouw- en renovatiebeurs in Gent en dat zal in Antwerpen niet anders zijn. Meer dan ooit willen we onze woning aanpakken nu we er meer tijd dan ooit in doorbrengen.”

In dat opzicht is Bouw&Reno in Antwerp Expo de ideale plek om de nodige informatie te sprokkelen en kennis te maken met de mogelijkheden die er vandaag op de markt zijn. “Je zal hier alles vinden, van de eerste steen die nodig is tot de afwerking. Dankzij tal van adviessessies kunnen bezoekers, zowel één-op-één als in groep, advies krijgen van tal van experten in hun vakgebied. Zo zullen we het hebben over interieurarchitectuur maar ook welke premies er zijn en hoe je die kan aanvragen”, weet Farida.

Energieprijzen

Veel aandacht zal gaan naar energie en hoe je je verbruik kan verlagen nu de energieprijzen sterk stijgen. “Op de beurs zullen experten in dialoog gaan met bezoekers die vragen hebben omtrent dit topic. Er zal dieper ingegaan worden op hoe je ervoor kan zorgen dat je verbruik kan beperken. Denk aan het hergebruiken van regenwater of de installatie van zonnepanelen. We verwachten dat veel mensen hier zullen komen aankloppen.”

Coronamaatregelen

De Bouw- en Renovatiebeurs vindt plaats in hallen 1, 2 en 4 van Antwerp Expo, goed voor 170 standhouders. Volledig volgens de maatregelen die nu van kracht zijn omtrent de coronapandemie. “Een beurs wordt niet gezien als een evenement waardoor beurzen als deze perfect mogen doorgaan. Easyfairs heeft tal van maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat bezoekers hier in alle veiligheid kunnen rondlopen. Zo is er een mondmaskerplicht, wordt het Covid Safe Ticket gecontroleerd en moet je je vooraf online registreren als je een ticket koopt. Ook hebben we een testdorp waar mensen zich kunnen laten testen. Het aantal bezoekers wordt gemonitord en we zorgen ervoor dat er niet meer mensen zijn dan één per tien vierkante meter. Tot slot houden CO2 meters de luchtkwaliteit in de gaten die ons ventilatiesysteem in werking stellen als dat nodig is.”

Praktisch

Bouw&Reno
Antwerp Expo
Jan van Rijswijcklaan 191,
2020 Antwerpen

Van zaterdag 15 tot en met zondag 23 januari
Weekdagen van 13 tot 18 uur.
Vrijdag van 13 tot 22 uur (nocturne).
Weekend van 10 tot 18 uur.
Tickets kosten 5 euro

Ook interessant