Bouw&Reno: bezoekers komen gericht informeren

  BE   19 januari 2022 Bron: Easyfairs
Bouw&Reno: bezoekers komen gericht informeren
Bezoekers uit heel Vlaanderen trokken afgelopen weekend naar Bouw&Reno in Antwerp Expo. “Van de eerste bouwsteen tot de afwerking, je vindt hier alles onder één dak”, klonk het vooraf bij de organisatie. Uit de eerste rondvraag blijkt dat bezoekers erg gerichte vragen stellen en concrete verbouwprojecten hebben. Ook de stijgende energieprijzen blijkt een vaak terugkerend thema te zijn bij de bezoekers.

“Wij willen onze badkamer verbouwen en komen hier wat inspiratie opdoen en kennis maken met de nieuwste materialen en mogelijkheden”, klonk het bij een jong koppel uit Berlare in Oost-Vlaanderen. Een dochter kwam dan weer mee met haar ouders om hen te helpen met het kiezen van materialen voor een totaalrenovatie. “Ik heb wel wat dezelfde stijl als mijn ouders dus ik kom graag mee kiezen. Bovendien willen mijn vriend en ik ook bouwen of verbouwen en dus is het ook handig voor ons om hier rond te lopen.”

Download hier uw gratis toegangsticket mét voucher
voor een boekenpakket ter waarde van 14,95&eur;

De kaarten zijn geldig voor 1 of 2 personen op alle dagen behalve de zondagen.

Klik hier om uw gratis ticket voor Bouw&Reno 2022 online te bestellen

Het voucher is op de stand van Build for Life (nr. 1124, Hal 1) in te wisselen voor een boekenpakket met energiewijzer + boek 'Compleet Wonen' + magazine 'Mijn Benovatie'.

Bouw&Reno: bezoekers komen gericht informeren
Heel wat mensen zakten dan af naar Antwerp Expo tijdens het openingsweekend van Bouw&Reno, een grote bouw- en verbouwbeurs in Antwerpen. Want ondanks de pandemie en de bijhorende maatregelen mogen beurzen wel gewoon plaatsvinden. Wat meteen opvalt is de doelgerichtheid van het publiek. Het merendeel van de bezoekers heeft concrete bouw- of verbouwplannen en komen op Bouw&Reno inspiratie opdoen of zelfs al contacten leggen met firma’s. “Wij hebben een afspraak vastgelegd om de samenwerking te concretiseren”, klinkt het bij de mama en de dochter wiens huis volledig aangepakt zal worden.

Ook de exposanten merken dat bezoekers met duidelijke doelen naar de beurs afzakken en zij zien de pandemie als grote drijfveer voor renovaties. “Mensen zitten vaker thuis en moeten verplicht telewerken. We zien dus vaker de mankementen aan het huis en die willen ze aanpakken. Maar ook mensen die willen bouwen lijken nog meer de nadruk op comfort te willen leggen, net omdat zij meer tijd thuis doorbrengen”, weet Sophie van Blavier.

Bouw&Reno: bezoekers komen gericht informeren
De organisatie blikt alvast tevreden terug op het openingsweekend. “Alles is goed en vlot verlopen. Het is in deze tijden niet evident, maar de opkomst stelt ons tijdens dit openingsweekend alvast tevreden. De Vlaming heeft nog steeds een baksteen in de maag en is ook duidelijk geïnteresseerd in de nieuwe en duurzame technieken“, aldus Farida Martens van organisator Easyfairs.

Bouw&Reno loopt nog tot en met zondag 23 januari in Antwerp Expo. De beurs is elke weekdag open van 13 tot 18 uur en op vrijdag tot 21 uur. In het weekend is Bouw&Reno open van 10 tot 18 uur. Tickets zijn online te bestellen en kosten 5 euro.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo