Nieuwbouw

Besix bouwt nieuw ziekenhuis in de Parijse regio

Besix bouwt nieuw ziekenhuis in de Parijse regio
Foto: Besix
Besix France zal in Neuilly-sur-Seine, in de Parijse buitenwijk, het nieuwe ziekenhuis bouwen van de medisch-chirurgische centra Ambroise Paré, Pierre Cherest en Hartmann. Dit wordt het grootste ziekenhuisconglomeraat van Neuilly-sur-Seine. Het project beantwoordt aan de wens van de private ziekenhuisgroep Ambroise Paré, Pierre Cherest en Hartmann om hun ziekenhuisdiensten op dezelfde plaats te groeperen.

Andres Penaloza, Directeur van BESIX France, legt uit: “We zijn bijzonder trots om mee te werken aan de bouw van een ziekenhuis dat, door de drie centra die er deel van uitmaken, tot de beste van Frankrijk zal behoren. De ondertekening van dit contract is het resultaat van intense inspanningen op het vlak van technische en economische afstemming, in nauwe samenwerking met onze klant, zijn assistent-bouwheer en de ontwerp- en engineeringteams. Onze teams maakten het verschil door hun luistervaardigheid en gerichte voorstellen.”


Besix bouwt nieuw ziekenhuis in de Parijse regio

Commercieel Directeur René Jordens voegt eraan toe: “Besix ontwikkelt zich verder in de bouw van gezondheidszorginstellingen in Frankrijk. Denken we maar aan het protontherapiecentrum van het Institut Curie in Orsay, het openbare ziekenhuis en de privékliniek die vandaag het gezondheidspool van Melun vormen, en nu dit nieuwe ziekenhuisproject in Neuilly.”


De werf in Neuilly-sur-Seine bestaat uit de bouw van twee gebouwen met een totale oppervlakte van 28.000 m² gespreid over 5 verdiepingen, een benedenverdieping en 2 ondergrondse verdiepingen met 451 parkeerplaatsen. Het ziekenhuis zal 387 bedden en fauteuils voor ambulante zorg, 34 operatieblokken en 7 zalen voor interventionele radiologie omvatten, en een ruim spectrum aan medische en chirurgische specialiteiten aanbieden.

Door de geografische ligging van het project in de gemeenten Neuilly-sur-Seine en Levallois-Perret zal Besix bij zijn bouwmethodes en werfbevoorrading rekening houden met de specifieke eisen van een heel residentiële omgeving.

Besix en vastgoedmaatschappij Paré-Cherest SARL ondertekenden het contract op 18 oktober 2018. De werken zullen 3 jaar duren.

Ook interessant