Architectuur

Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2019

Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2019
Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken nodigt u van harte uit om uw project in te schrijven voor de BTTV Trofee 2019. Met deze wedstrijd wil Zinkinfo een staalkaart aan toepassingen van thermisch verzinken tonen. Thermisch verzinken biedt designers én hun klanten heel wat voordelen. Vooral de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke troeven van dit conserveringssysteem. Bovendien waarderen ontwerpers het mooie verouderingsproces van thermisch verzinkt staal, dat met de jaren eigenlijk alleen maar mooier wordt. De uiterste inschrijfdatum voor de wedstrijd is 31 januari 2018.

Drie categorieën

Naar aanleiding van ZEKER ZINK maakt de BTTV Trofee vanaf deze editie een onderscheid tussen drie categorieën:

  • Functioneel verzinken:
    De keuze voor discontinu thermisch verzinken werd vrijwel uitsluitend ingegeven door de functionele kwaliteiten van de thermische zinklaag. Levensduur door optimale corrosiewering en onderhoudsvrij karakter van het thermisch verzinken gaf de doorslag.

  • Esthetisch verzinken:
    Naast de functionele eisen waren er ook esthetische verwachtingen/eisen waaraan het thermisch verzinkte staal diende te voldoen.

  • Duplex
    Verzinken + coaten

De jury reikt daarnaast over de 3 categorieën heen, een prijs Circulair Bouwen uit voor een project waarin de principes van circulair bouwen zo consequent mogelijk werden toegepast.

Boek BTTV

Zinkinfo Benelux zal een boek uitgeven waarin alle projecten die aan de Trofee deelnemen zullen worden opgenomen. Op die manier ontstaat een mooi naslagwerk dat voor alle betrokkenen als een marketingtool kan worden gebruikt. Dit boek zal op een grote oplage worden gedrukt en ruim worden verspreid onder opdrachtgevers, architecten, studiebureaus, staalbouwers en aannemers.

Jury

Een onafhankelijke jury selecteert de genomineerden en de laureaten en kent de prijzen toe.

Meer weten? www.zinkinfobenelux.com

Ook interessant