Badkamer ontwerp & trends

16 oktober 2012 Bron: Studio Interio
Nieuwe mogelijkheden en technieken bieden bij het inrichten van een badkamer een scala aan mogelijkheden. Door een goed ontwerp en deskundige keuze van kleuren en materialen van een badkamer kunt u er jaren van genieten.
Voor veel personen is de badkamer een ruimte waar men zich volledig kan ontspannen en welke daarnaast vooral comfortabel en praktisch moet zijn in verhouding tot de beschikbare ruimte. De badkamer van nu beschikt veelal over strakke lijnen en vormen volgens de laatste trends. Een slimme indeling in combinatie met de nieuwste technieken helpen u om optimaal gebruik te maken van een relatief klein aantal vierkante meters. Het kleurgebruik speelt hierin ook een grote rol: door het gebruik van natuurlijke tinten zoals grijs, bruin en wit krijgt u die rustige, moderne uitstraling. Hoe kleiner de afmeting hoe prettiger het is om lichtere kleuren voor ondermeer de tegels te gebruiken.Bij het kiezen van de douche is de plaats in de badkamer en de beschikbare ruimte bepalend voor de grootte van uw inloopdouche of douchecabine. Er is een ruime keuze aan eenvoudige douches tot douchepanelen en rondom verstelbare sproeiers. Daarnaast kunt u kiezen voor een of meerdere douchekoppen, voor inbouw- of opbouwdouches, voor douches met een water- en energiebesparende optie en voor douches die in hoogte verstelbaar zijn. Met name ten aanzien van de capaciteit van de warmwatervoorziening is overleg met uw loodgieter noodzakelijk.Op het gebied van baden komen steeds meer mogelijkheden. Dit varieert van vrijstaande design baden in corian tot luxueuze bubbelbaden. Door middel van ledverlichting kun je een inbouwbad optisch meer laten zweven indien deze onder de tegels onder een rand bevestigd wordt (hierdoor lijkt de badkamer ruimtelijker). De verlichting in een badkamer dient zowel functioneel als sfeervol te zijn. Het moet daarnaast ook veilig zijn in verband met de vochtigheid. Wilt u verlichting in uw doucheruimte, kies dan voor volledig afgesloten speciale waterdichte (led) badkamerspots, die specifiek geschikt zijn voor natte ruimtes. Als deze daarnaast ook dimbaar zijn kunt u zelf de felheid en sfeer bepalen. Energiezuinige en vooral ook veilige led verlichting wordt in moderne badkamers steeds vaker gebruikt en vaak uitgevoerd in strakke lijnen in één of meerdere kleuren.Tegenwoordig wordt er in een badkamer veel gebruik gemaakt van een zwevend opbergmeubel. In dit opbergmeubel wordt de wastafel geïntegreerd in het meubilair, dit geeft een moderne sfeer aan uw badkamer. Daarnaast kan er ook nog gebruik gemaakt worden van extra kasten. Door te kiezen voor hoge kasten behoudt u een ruimtelijk effect.

Als laatste wil ik meegeven dat tijdens uw nieuwbouw of renovatie, de planning het allerbelangrijkste is. Wees goed voorbereid en maak duidelijke afspraken met uitvoerende bouwbedrijven. Houd rekening met 8 tot 10 weken levertijd op de bestelling van badkamer materialen.

Tegenwoordig kan er ook domotica in de badkamer worden benut. Rolluik gaat dicht licht gaat aan, ventilatie start automatisch, muziek tijdens het douchen tot zelfs tv kijken vanuit uw bad.

De 3d visualisaties geven, al tijdens de ontwerpfase van de badkamer, een realistisch beeld vanuit verschillende invalshoeken. Studio Intério is met name gericht op innovatieve indelingen en materiaalgebruik voor uw badkamer.

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo