Algemeen

Achtste editie van Wintervuur (2019-2020) aan het Lobroekdok op Antwerpen Dam

Achtste editie van Wintervuur (2019-2020) aan het Lobroekdok op Antwerpen Dam
Het Antwerpse festival Wintervuur vindt in 2019 plaats aan het Lobroekdok op Antwerpen Dam. Na een intense speurtocht naar een nieuwe verrassende locatie verwelkomt het festival tijdens de kerstvakantie van 2019 / 2020 iedereen graag op deze unieke plek. Wintervuur slaat naar goede gewoonte dit jaar een jaartje over en zwiert volgend jaar de tenten open met (inter)nationaal circus-, theater en muziek.

Na de Scheldekaaien, Deurne, Linkeroever, Hoboken, Ekeren, Wilrijk en Borgerhout (2006-2018) houdt Wintervuur in 2019 halt in een intrigerende buurt. Antwerpen Dam heeft een rijke geschiedenis én is tegelijkertijd één van de Antwerpse buurten waar de hedendaagse stadsuitbreiding zeer voelbaar is. De locatie biedt Wintervuur tal van opportuniteiten met veel open ruimte, interessante samenwerkingsmogelijkheden met de buurt, een link met zowel Antwerpen Dam als Antwerpen Noord, de haven, de dokken, het aangrenzend district Merksem en de nabijheid van de Slachthuissite. Bovendien zorgt de nieuwe fiets- en wandelbrug voor de ideale verbinding naar de site.

Wintervuur kijkt er naar uit om de vele schatten uit deze buurt te ontdekken en volgend jaar iedereen te verrassen met (inter)nationale producties, voorstellingen op bijzondere locaties en concerten in The Barn.

Praktisch

  • Wintervuur 2019-2020
  • Lobroekdok - Antwerpen Dam
  • Vanaf 28 december 2019

Ook interessant


Build for Life