Decoratie

5 tips om je woonkamer een make-over te geven

5 tips om je woonkamer een make-over te geven
Een nieuw jaar, een nieuw begin. Het ideale moment om jezelf de vraag te stellen of je nog tevreden bent met je huidige interieur. Misschien ben je er wel een beetje op uitgekeken en is het eens tijd voor iets anders. Wij delen 5 makkelijke tips om je woonkamer een make-over te geven. Lees mee en laat je inspireren!

1. Verlichting

Heb je er al eens aan gedacht om een nieuwe lamp in je woonkamer te hangen? Voor welke soort hanglamp je ook kiest, het geeft de ruimte meteen een andere sfeer. Als je je interieur graag een boost wil geven, zijn chique kroonluchters ideaal. Door hun grote, opvallende vorm heb je met een kroonluchter sowieso een echte eyecatcher in huis!

Tip: Bij de webshop Lampen24.be vind je alle soorten verlichting voor alle ruimtes in huis. Je vindt er ook prachtige kroonluchters in allerlei kleuren, maten en materialen. Een kroonluchter van wit kristal is ontzettend mooi, maar ook een kroonluchter met kap heeft zo zijn charme. Of je nu van een moderne, landelijke of klassieke stijl houdt, je vindt zeker een kroonluchter die bij de rest van je interieur past. Leuk aan deze webshop is de snelle levertijd van 2-3 dagen en dat de verzending binnen België gratis is vanaf € 50. Ben je niet tevreden over een artikel? Dan kan je binnen de 30 dagen gratis retourneren.

5 tips om je woonkamer een make-over te geven

2. Accessoires

Ook met een paar nieuwe accessoires kan je je woonkamer al een totaal nieuwe look geven. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe kussenhoezen en plaids, een tapijt, grote spiegel, leuke mand, kaarsen of planten. Deze kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken. Ga voor verschillende kleuren en stoffen, zo krijg je het mooiste resultaat.

3. Muurdecoratie

De muren worden dikwijls over het hoofd gezien, terwijl deze een belangrijke rol spelen in je interieur. Een likje verf doet zeker wonderen, maar als je dat werk niet ziet zitten zijn er gelukkig nog andere mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld fotolijstjes met mooie foto’s of inspirerende quotes aan de muur hangen. Een leuke muursticker kan natuurlijk ook.

5 tips om je woonkamer een make-over te geven

4. Geurkaarsen

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar je kan je woonkamer ook veranderen door af en toe een lekker geurtje in huis te halen. Ga op zoek naar geurkaarsen, geurstokjes of een mooie geurlamp. Niets is heerlijker dan thuiskomen in een huis dat lekker ruikt!

5. Meubels verplaatsen

Tenslotte kan je je woonkamer ook een andere look geven door de meubels eens te verplaatsen. Zo hoef je niets nieuw te kopen, maar ziet je huis er in een handomdraai toch helemaal anders uit. Durf gerust wat te schuiven met je meubels, bijvoorbeeld door de zetel op een andere plaats neer te zetten.

5 tips om je woonkamer een make-over te geven
Heb jij ook zin gekregen om jouw woonkamer een make-over te geven? We zijn benieuwd naar je reactie!

Ook interessant