Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Guggenheim Museum in Bilbao (fotospecial)

Het Guggenheim Museum in Bilbao is 1 van de 5 Guggenheim museums over de hele wereld naast Las Vegas, New York, Berlijn en VenetiŽ.

Het gebouw zelf is een museumstuk op zich door zijn prachtige moderne architectuur. De kunstwerken die hier tentoongesteld worden variŽren van moderne kunst (pop art) tot gerenommeerde artiesten als Picasso die vandaag de dag hier te bewonderen zijn. De permanente collectie wordt verspreid over de 5 museums en geven een prachtig overzicht van de plastische kunst in de twintigste eeuw. Ze bevat kunstwerken van artiesten zoals Salvador Dali, Renť Magritte, Andy Warhol, enz.

Het gebouw is ontworpen door de Noord-Amerikaanse architect Frank O.Gehry en neemt een totale oppervlakte in beslag van 32.500 m≤. Het gebouw is grotendeels bedekt met schubvormige titanium platen die ervoor moeten zorgen dat het gebouw 100 jaar kan schitteren. De vele glazen wanden zijn geconstrueerd om de vele kunstwerken te beschermen tegen de warmte en beschadiging door zonlicht. Dit alles maakt dit gebouw tot 1 van de grootste kunstwerken van de hedendaagse architectuur.

De architect Frank O.Gehry is een architect van het deconstructivisme. Het is een moderne bouwstijl die lijkt op een verwarrende collectie willekeurig bij elkaar geplaatste vlakken en verwrongen lijnen, die samen de indruk wekken dat de constructie ieder moment in elkaar kan zakken.

De bezoekers die binnenkomen door de hal die naar de exhibitieruimtes leidt, komen terecht in het atrium. Het hart van het museum en ook in van de meest merkwaardige ruimten van het gebouw. Het heeft een soort met metaalafgewerkt bloemvormig dakvenster dat licht binnenlaat om de warme en uitnodigende ruimte te verlichten.

Klik hier om de foto presentatie te starten


 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
BIS 2018
Dossier Batibouw 2019
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3808 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
(NS) © 2002 - 2018 Shift Networks bvba