Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Halfopen woning in Moerbeke-Waas  

Mijn Huis Mijn Architect: Halfopen woning in Moerbeke-Waas
Deze gezinswoning is gelegen tussen een rustige dorpsstraat en de achterliggende vaart. Het betrof een honderdjarig pand met een rijke geschiedenis dat omgevormd moest worden tot hedendaags comfortabele woning. Naast het pand bevindt zich een erfdienstbaar steegje waardoor de woning in feite halfopen is.
U kunt deze woning in Moerbeke-Waas bezichtigen tijdens het weekend van 23 en 24 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017.

Vanaf de straatzijde omvat het nieuwe gelijkvloers enkel de inkompartij en de garage. Alle leefruimtes zijn zuidelijk gelegen en werden volledig opengewerkt naar de tuin toe en op het water gericht.
Op de verdieping bevinden zich de slaapvertrekken, de kinderen kijken door de kamer hoge ramen naar het dorp terwijl de grote slaapkamer en de badkamer op het achtergelegen natuurgebied uitgeven.

Een voorliefde van de bouwheer voor de Case Study Houses en een sober materiaalgebruik zorgde ervoor dat het concept van de woning wordt gedragen door een metalen structuur van liggers en kolommen die zowel binnen als buiten werden doorgetrokken en voor een continu lijnenspel zorgen.

Architect: Architectenbureau Lieven Spiessens

Ontdek op zaterdag 23 en zondag 24 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met ťťn van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
19 september 2017
Nieuwsarchief:   

Meer architectuurnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
De Vlaamse Renovatiedag
BIS 2017
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3808 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
(NS) © 2002 - 2018 Shift Networks bvba