Architectuur

Mijn Huis Mijn Architect: Vrijstaande woning in Wondelgem

Mijn Huis Mijn Architect: Vrijstaande woning in Wondelgem
Fotograaf: Atelier MA+P
Een gezinswoning uit de jaren ’60 die, in handen van de nieuwe eigenaars, toe was aan een grondige renovatie. Deze verbouwing had als doel om de woning ruimer te maken en te voldoen aan hedendaags comfort, energieverbruik en esthetiek. Een kostbaar interieur met schouwmeubel in de woonkamer wordt ook in het nieuwe ontwerp behouden. Het vormt een conceptueel uitgangspunt dat refereert naar het juwelenkistje van Pieter De Bruyne. Dit element wordt als 'parel' van de woning bewaard als authentiek element in het project. U kunt deze bijzondere woning bezichtigen tijdens het weekend van 23 en 24 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017.

De bestaande woning wordt volledig gestript en het flauw hellende dak samen met de bijgebouwen afgebroken. In plaats daarvan komt een hellend zadeldak en een nieuw vierkant volume dat in het grid van het plan wordt geschoven. De woning met zadeldak wordt in één beweging ingepakt met donkergrijze gevelpannen waardoor het strakke volume extra wordt benadrukt. De nieuwe aanbouw contrasteert met het meer gesloten hoofdvolume door een witte kleur en grote raampartijen. De nieuwbouw wordt afgewerkt met een groendak.

Architect: Atelier M Architects+Planners bv cvba

Ontdek op zaterdag 23 en zondag 24 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant