Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Zeven finalisten voor ontwerp nieuwe cultuurpool in CitroŽngarage  

Zeven finalisten voor ontwerp nieuwe cultuurpool in CitroŽngarage
Foto: SAU-MSI .Brussels/p.sa
Afgelopen zondag zijn de zeven finalisten geselecteerd voor de architectuurwedstrijd waarbij een nieuwe cultuurpool moet gerealiseerd worden rond de CitroŽngarage in Brussel. De zeven finalisten zijn 51N4E, ADVVT, JDS, Lhoas & Lhoas, NOA, Office en OMA, waarbij enkel de kandidatuur van OMA niet gedragen door een Belgisch bureau. De finalisten werden gekozen uit een ruime selectie van 92 teams die deelnamen aan de internationale architectuurwedstrijd.

In maart 2018 wordt bekend gemaakt welk bureau het definitieve ontwerp mag maken. Tegen 23 december van dit jaar zullen de 7 finalisten een projectontwerp moeten indienen voor de tweede selectieronde. Hun voorstellen zullen gewikt en gewogen worden door een internationale jury onder voorzitterschap van de Zwitserse architect Roger Diener.

De CitroŽngarage moet omgebouwd worden tot een internationale cultuurpool die zal ingevuld worden door een museum voor moderne en hedendaagse kunst (15.000 m≤), een architectuurcentrum (10.000 m≤) en een openbare polyvalante ruimte (10.000 m≤). Het totale project zal een investering van 125 miljoen euro vergen.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
25 juli 2017
Bron: Diverse media
Nieuwsarchief:   

Meer architectuurnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba