Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Startschot voor bouw trainingscomplex Feyenoord  

Startschot voor bouw trainingscomplex Feyenoord
MoederscheimMoonen Architects
Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Feyenoord en de gemeente Rotterdam is het definitieve startschot gegeven voor de bouw van een nieuw trainingscomplex voor het eerste elftal van de Rotterdamse voetbaltrots. Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde openbaarde dit woensdag 11 januari tijdens de traditionele druk bezochte nieuwjaarsreceptie van Feyenoord.
Het lang gewenste state of the art gebouw, waarvan het definitief ontwerp inmiddels is afgerond, is ontworpen door MoederscheimMoonen Architects. Het Rotterdamse architectenbureau werkt al geruime tijd aan diverse vastgoedvraagstukken die bijdragen aan het topsportklimaat van de club. Zo wordt er door het bureau ook ontworpen aan het nieuwe onderkomen van de Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord, waarvoor al eerder een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente werd getekend. De accommodatie komt te staan op het voormalige terrein van Hillesluis op een relatief besloten terrein waar de staf en de selectie vanaf seizoen 2018 - '19 in alle rust en privacy kunnen gaan werken en trainen.

MoederscheimMoonen Architects trainingscomplex Feyenoord
MoederscheimMoonen Architects

In het gebouw zijn allerlei faciliteiten opgenomen die in deze tijd horen bij een professionele voetbalclub. Een groot deel van het gebouw staat in het teken van sportmedische faciliteiten en afdelingen die zich bezig houden met research en de prestaties van spelers. Dit wordt ondersteund door diverse kantoren, een auditorium, een restaurant, ontspanningsruimtes en natuurlijk de kleedfaciliteiten met diverse wellness-voorzieningen. Rondom het gebouw worden twee voetbalvelden en een aparte keeperszone aangelegd; alles voorzien van de modernste analysetechnieken.

Architect Erik Moederscheim: “Het gebouw is ontworpen met het idee van zoveel mogelijk transparantie en interactie tussen velden en gebouw. Richting de naastgelegen Buitendijk is de gevel als een scherm vormgegeven waardoor het gebouw hier een rug creëert. Spelers en staf kunnen zo met optimale geborgenheid en de privacy werken.”

MoederscheimMoonen Architects trainingscomplex Feyenoord
MoederscheimMoonen Architects

Deze gevel is een scherp vormgegeven schil die in één vorm ook een royaal dakoverstek richting de zuidelijk gelegen velden creëert. Het is opgebouwd uit trapeziumvormige strekmetalen panelen van cortenstaal met verschillende perforatiegraden. Dit creëert een dynamisch patroon met op verschillende plekken scherp vormgegeven raampartijen die zowel in als áchter deze dubbele gevel zitten. De gevel- en dakvorm is hét beeldbepalende element van het gebouw en weerspiegelt het karakter van de club, en het kleurt zowaar een beetje rood.

Het gebouw is verankerd op de locatie met een integraal ontworpen buitenruimte en landschapselementen die de architectuur van het gebouw, en de sfeer van de club, ondersteunen.

De start van de bouw van het complex is gepland voor medio 2017.

MoederscheimMoonen Architects trainingscomplex Feyenoord
MoederscheimMoonen Architects
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
12 januari 2017
Bron: MoederscheimMoonen Architects
Nieuwsarchief:   

Meer architectuurnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba