Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

BAM mag Britse onderzoeksfaciliteiten Antarctica moderniseren

BAM mag Britse onderzoeksfaciliteiten Antarctica moderniseren
© Adam Bradley (British Antarctic Survey)
British Antarctic Survey (BAS) heeft bekendgemaakt dat BAM is geselecteerd om de Britse faciliteiten voor wetenschappelijk onderzoek op Antarctica te moderniseren. BAM zal hierbij samenwerken met Sweco, het grootste architecten- en ingenieursbureau van Europa. Opdrachtgever is de Natural Environment Research Council (NERC). Met dit project, dat een looptijd heeft van zeven tot tien jaar, is een bedrag gemoeid van circa € 120 miljoen (£ 100 miljoen), Door het moderniseringsprogramma kan Groot-Brittannië een leidende positie behouden bij het poolonderzoek naar klimaat, biodiversiteit en de oceaan.

Een van de eerste projecten die BAM zal uitvoeren, betreft de bouw van een nieuwe kademuur bij het BAS Rothera Research Station op het Antarctisch schiereiland. De verbetering van de voorzieningen houdt verband met het in de vaart nemen van het nieuwe poolonderzoeksvaartuig, de RRS Sir David Attenborough.

Naast de bouw van een nieuwe scheepshelling, opslag- en woonruimten op Rothera, zal BAM tevens andere Antarctische ontwikkelingsprojecten realiseren, zoals de modernisering van gebouwen en faciliteiten op de BAS-onderzoekscentra op Signy Island (South Orkney-eilanden), Bird Island (South Georgia) en Koning Edward Point (South Georgia).

De Antarctische projecten vormen een bijzondere uitdaging, aangezien ze tot stand komen op het hoogste, droogste, koudste en meest winderige continent op aarde. De meeste bouwwerkzaamheden zullen plaatsvinden gedurende de vier zomermaanden op Antarctica. De BAM-medewerkers zullen dan samen leven en werken met de wetenschappelijke teams onder barre omstandigheden, soms bij temperaturen onder nul.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
5 januari 2017
Bron: BAM
Nieuwsarchief:   

Meer architectuurnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba