Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Architectuurarchief openbaart Kieckens-archief op Flickr  

Architectuurarchief openbaart Kieckens-archief op Flickr
Het Architectuurarchief Provincie Antwerpen (APA) maakt zijn fotografisch archief van Christian Kieckens toegankelijk via Flickr. Aanleiding is de medewerking van het architectuurarchief aan de tentoonstelling ‘Het Huis. De Mentor. Het Archief. Christian Kieckens’ in deSingel. Het is niet de eerste keer dat het APA delen van zijn collectie toegankelijk maakt via Flickr.

Elke tentoonstelling is het resultaat van de ontsluiting, selectie, logistieke voorbereiding en digitalisering van kunstwerken en archiefstukken. Zo ook ‘Het Huis. De Mentor. Het Archief. Christian Kieckens’, een samenwerking tussen deSingel, het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) en het Architectuurarchief Provincie Antwerpen. Om het bereik van de tentoonstelling en de erfenis van Christian Kieckens te vergroten, stelt APA in samenspraak met de betrokken partners een flink deel van het beschikbare beeldmateriaal permanent tentoon op haar Flickr-pagina. Een deel van het rijke archief van Christian Kieckens is daarmee permanent toegankelijk voor het publiek.

Gedeputeerde Luk Lemmens is enthousiast: “Het Architectuurarchief Provincie Antwerpen stelde eerder al een deel van haar archief ter beschikking op Flickr. Dat leverde heel wat positieve reacties op, zowel van architecten als van nieuwsgierige ‘bezoekers’. Dat effect beogen we opnieuw, zowel professionals als leken in contact brengen met onze prachtige collectie en met het rijke archief van Christian Kieckens.”

Concreet betekent dit, dat de Flickr-pagina van APA gevoelig uitbreidt met een aan Christian Kieckens gewijd album. Maar liefst 348 beelden illustreren zijn (niet) gebouwde oeuvre. De beschrijvende metadata bij elk beeld bieden het publiek de nodige contextinformatie.

Deel van het geheel

Het oeuvre van Christian Kieckens is zeer actueel. De realisatie van het Flickr-album is geen alleenstaand feit in de context van overige geplande activiteiten, zoals:
  • de tentoonstelling ‘Het huis. De mentor. Het archief Christian Kieckens (12 februari-5 juni 2016): een coproductie van deSingel, het Vlaams Architectuurinstituut en het Architectuurarchief Provincie Antwerpen.
  • de Erfgoeddag (24 april 2016, om 15u): APA en het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa) organiseren een archiefrondleiding in de tentoonstelling. Na een inleiding door Dirk Laureys (APA) en Sofie De Caigny (CVAa) worden bezoekers door Christian Kieckens zelf door de expo geleid, met een bijzondere aandacht voor de archiefstukken.
  • de finissage van de tentoonstelling (5 juni 2016), met de boekvoorstelling van ‘Autonomous architecture in Flanders. The early works of Marie-Joseé Van Hee, Paul Robbrecht and Hilde Daem, Christian Kieckens and Marc Dubois’.
  • het boek ‘Verwoorden/Verbeelden’ met teksten van Christian Kieckens en foto’s van Reiner Lautwein, dat parallel met de tentoonstelling verschijnt.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
5 april 2016
Bron: Provincie Antwerpen
Nieuwsarchief:   

Meer architectuurnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba