Architectuur

Almere wil weg bereiden voor Tiny Houses

De gemeente Almere en het Woningbouwatelier willen volgend jaar en in 2017 een BouwEXPO Tiny Housing organiseren. Met deze gebouwde expositie hopen de twee partijen de weg te bereiden voor ‘tiny houses’ in Nederland. Begin 2016 nodigt Almere architecten, ontwikkelaars en andere geïnteresseerden uit om met ideeën voor een Tiny House te komen.

De gemeente en het Woningbouwatelier beloven zich daarbij te zullen inspannen om de bouw van de winnende voorstellen mogelijk te maken. De beste prototypes zullen vanaf de zomer van 2016 worden gerealiseerd op een bouwveld in Almere Poort. Dit zal het hart vormen van de BouwEXPO 2016-2017 waar de Tiny Houses voor iedereen te bezichtigen zullen zijn.

In Nederland is het enthousiasme voor het fenomeen Tiny House de laatste tijd sterk gegroeid. Onder een Tiny House wordt een betaalbaar en compact huis(je) verstaan met een woonoppervlak dat doorgaans kleiner is dan 50 m2. Het feitelijk bouwen van een Tiny House in Nederland is op dit moment echter geen simpele opgave.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant