Architectuur

Orange Architects ontwerpt driehoekige torens

Orange Architects heeft in Tsjeboksary in Rusland een wooncomplex ontworpen, met vier woontorens en winkelvoorzieningen. Orange Architects wil met het wooncomplex een landmark maken die tevens in de Russische stedenbouw past. De vier woontorens bevinden zich in een nieuw te ontwikkelen stadsuitbreiding in Tsjeboksary in Rusland. De torens staan op een plint van twee verdiepingen hoog met daarin winkelvoorzieningen. Het omliggende park loopt over de winkelpromenade en biedt tevens de toegang tot de woontorens.

De torens hebben een driehoekige vorm en zijn gedraaid ten opzichte van elkaar. “Door de torens te draaien is vanuit de woning optimaal uitzicht”, vertelt Michiel Hofman van Orange Architects. “In Rusland zijn woontorens vaak vierkant waardoor je bij elkaar naar binnen kijkt. Door te draaien is dat in deze torens niet mogelijk en heb je overal uitzicht”.

Gevel

De gevel is opgebouwd uit uitstekende betonnen vloeren en wandschijven die allemaal in een andere hoek gedraaid zijn ten opzichte van de gevellijn. “De wandschijven geven nog meer privacy voor de bewoners”, aldus Hofman. “omdat dit wederom het zicht vanuit de andere torens blokkeert”. Door de schijven schuin te plaatsten ontstaan buitenruimtes en vanuit de woning zichtlijnen.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant