Architectuur

JDS bouwt zakenwijk in Istanbul

Architectenbureau Julien De Smedt Architects mag beginnen aan de bouw van een zakenwijk in Istanbul. Het project van 100.000 vierkante meter krijgt de naam Kagithane Gardens en wordt een zakendistrict met een ontwerp dat zich vooral concentreert op de werk- en leefomstandigheden van de gebruikers.

Interactie met omgeving
De aanpak is contextueel en stedelijk; het gebouw moet in contact staan met de omgeving. Om dat mogelijk te maken worden er plaza's, intieme tuintjes en royale terrassen voorzien. Het blok is omgeven door een heuvelachtig landschap, dat typisch is voor Istanbul. Het gebouw gaat mee met het glooiende landschap en bestaat zelf uit een aantal golvende hellingen: een echo van de golven van de zee-engte van de Bosporus. De hogere kantoren komen uit op groene terassen die met de nodige begroeiing beschutting bieden voor warme lentes en zomers.

Kathalysator
Het project zou een kathalysator moeten zijn voor het zakenleven in Istanbul, dat cultuur, architectuur en lifestyle propageert. Daarom besloten de ontwerpers tot een gebouw dat in contact treedt met de omgeving en waar zowel kleine eenmanszaken als grote kantoren hun plaats kunnen vinden.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectura

Ook interessant