Architectuur

OIII wint Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen, TU Delft

De Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen is bekend als een karakteristiek gebouw in de campus van de TU Delft. Naast waardering heeft het gebouw uitingen als “onhandig, onduidelijk en onvindbaar” moeten verdragen. Dit betreft de aansluiting op de omgeving, de plint.

Met een nieuwe hoofdentree, campus café, restaurant, terrassen, winkelruimtes, expositie, collegezalen en studieplekken, zal de huidige Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen, een publiek en campusbreed karakter krijgen, aansluitend op het centrale Mekelpark van de TU Delft campus.

betekenis in beeld

Uitbreidingen en renovatie creëren, met respect voor het karakteristieke gebouw van VandenBroek en Bakema, een nieuw gezicht dat letterlijk en figuurlijk Civiele techniek en Geowetenschappen verbindt. Eigenschappen van zowel aardlagen als civiele werken kenmerken de nieuwbouw en sluiten aan op de iconen die de TU Delft campus rijk is.

licht en ruimte

Grote glasvlakken voorzien in ruime daglichttoetreding. Technische toepassingen, waaronder het indrukwekkende vakwerk van de nieuwe luifel zijn zichtbaar, waardoor het gebouw onderdeel wordt van de educatie.

Via een Europese selectieprocedure is OIII geselecteerd op basis van visie en ontwerp.